DrumandBass.nl
Cheeky Monday
Home » Een kijkje bij Cheeky Monday in de Melkweg

Een kijkje bij Cheeky Monday in de Melkweg

Cheeky Monday Logo

In november 2017 besloot het befaamde Cheeky Monday te verhuizen: van het kleine, sfeervolle Winston’s Kingdom in de toeristische Warmoesstraat naar een van Amsterdam’s grotere, moderne clubs: de Melkweg. Wij van drumandbass.nl vonden de hoogste tijd voor een bezoek om te kijken hoe het feest nu is.

Als je de Facebook-pagina van Cheeky de afgelopen maanden een beetje in de gaten hebt gehouden kan het je bijna niet ontgaan zijn: Een nieuwe layout, dikkere boekingen en een nieuwe venue. Op de nacht van ons bezoek stond legende Crissy Criss achters de decks, die begon met zijn carriere als DJ op een leeftijd van slechts 9 (!) jaar. Op zijn 13e had hij zijn eerste boeking en mocht hij openen voor niemand minder dan Andy C en Bad Company UK. Ook kennen we hem van het hosten van BBC Radio 1 en zijn producties, Crissy Criss is zeker geen onbekende. En nu mochten wij zijn skills hier bewonderen.

 

Last Cheeky

Geplaatst door Joel Insom op Zaterdag 17 februari 2018

 

Verhuizen naar de Melkweg geeft enorm veel mogelijkheden, waaronder de eerder genoemde grotere boekingen. Eerder in februari kon je Thrasher zien, maar ook Lenzman, Nymfo en DJ Phantasy brachten hun bezoek. Er wordt goed gezorgd dat er voor iedereen iets is. Het loopt goed en tijdens Crissy Criss stond de zaal goed vol en was iedereen laaiend enthousiast. Prachtig om te zien hoe mensen met zoveel passie voor drum and bass samen komen. Er hing en sfeer die geen ander feest kan evenaren.

Toen we aan Loz (de man achter Cheeky) vroegen hoe het ooit is onstaan, verrtelde hij dat Cheeky Monday was begonnen met een uit de hand gelopen feest, dat zo succesvol bleek te zijn dat Winston’s Kingdom hem vroeg een wekelijks feest te organiseren op de maandagavond, dat is inmiddels al bijna 13 jaar geleden. Achter dit feest zit een crew, die wekelijks zoveel input geeft om iets tofs neer te zetten en wij hopen dan ook dat Cheeky Monday nog heel lang verder mag gaan met deze gezellige, intieme clubnacht waar mensen samen komen om te genieten van alle soorten drum and bass.

Up next?

Vanavond kun je Klute zien, eigenaar van het label Commercial Suicide en met releases op o.a Hospital Records, Shogun, Certifcate 18 records, Metalheadz en nog veel meer! Hier een podcast om alvast lekker in de stemming te komen!

Check vanavond Klute!

Cheeky Monday op Facebook

Add comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Advertisement