9 juni, 2016

Complex #5: Drum and Bass door het hele land

gepost door: Ilyas
13331073_1049938578430316_7780150987286849667_n

C-Code achter de decks. Foto door Iris Rijskamp van The Flashbacks

3 juni was al weer de vijfde editie van Complex in Den Bosch. Ik ging er heen om de sfeer te proeven en even te babbelen met Posij en C-Code over het event en meer.

Op het marktplein in Den Bosch, genaamd Markt (lekker creatief), zit een eilandje van cafeetjes in het midden. Daar sprak ik Posij (echte naam Frank Post) even voor we de P79 in gingen voor Complex. Hij is druk bezig geweest in de laatste maanden met o.a. zijn Hunger EP en onlangs ook zijn track Grab The Cookie op de tweede Division  EP. Toen ik hem vroeg wat we de komende tijd kunnen verwachten reageerde hij tevreden dat er meer releases aan komen. Goed nieuws dus voor de fans. We moeten geen album verwachten de komende tijd, want daar gaat (te) veel tijd in zitten voor hij iets kan delen met de wereld. Hij wilt lekker muziek maken en uitbrengen. Zo staat hij binnenkort met o.a. T and Sugah en NCT op The Future Sound of Holland van Hospital.

C-Code maakte wat tijd klaar voor me na zijn jungle set, die zeker niet verkeerd klonk. Rutger Corvers is een Bosschenaar die al sinds de jaren 90 draait. Hij werd eind 2014 benaderd om mee te werken aan Complex. Nu zijn we vijf edities verder en zijn de kaartjes uitverkocht voor de P79. We kunnen meer edities verwachten en wie weet, misschien zelfs een drum and bass festival in Den Bosch. Ik vroeg beide heren wat het betekent dat er drum and bass feesten buiten de grote steden plaats vinden. Volgens C-Code komt het neer op een groter bereik. Er zijn genoeg mensen in het hele land die deze feestjes en muziek leuk vinden om events in steden als Nijmegen, Breda en Den Bosch mogelijk te maken. Dat is natuurlijk ook leuk voor de dj’s, want dat betekent meer gigs.

Het feest was aan! Shapeless opende met een liquid set die aan het einde wat harder werd. C-Code draaide iets meer dan een uur chille jungle en herkenbare klassiekers en deed dat feilloos. De zaal zat op dat moment al aardig vol. Niet gek ook, want de kaarten waren zo goed als uitverkocht. Mensen waren lekker aan het dansen, maar de energie kon nog wel een niveautje hoger. Dat had Posij ook door. Dus deed hij wat je van hem verwacht: rampeneren. Het publiek ging los op zijn neuroset. Het was niet al te hard. Je kon er gewoon goed op los gaan. Aan het einde van zijn set maakte hij gebruik van de kans om een nieuwe track te laten horen. En nog één. En vooruit nog één. En ze klonken heerlijk. Argus stond inmiddels al op het podium en wilde gaan! Gaan! Gaan! Dat ging ook goed met een harde beuksessie met af en toe een wat rustiger nummer (zo meende ik even een Bensley track te horen tussendoor) voor de afwisseling.

Al met al was het mooi om in Den Bosch, met haar 140.000 inwoners, een dik feest te zien dat uitverkocht raakt. Complex is een begrip geworden. Bosschenaren weten dat het los gaat. Daar dragen zij zelf aan bij. Een leuk publiek dat lekker energiek stampte complimenteerde de energie van de dj’s. Helaas was het feest om half 5 al afgelopen en reed mijn eerste trein pas om half 8.


Comments

Loading Facebook Comments ...

Reageer met je DrumandBass.nl account: