DrumandBass.nl
Home » Concrete Jungle x High Tea: Not So Silent Night

Concrete Jungle x High Tea: Not So Silent Night

Kerstavond, een avond waarop je kerstfilms kan kijken, beschaafd met je familie rondom de kerstboom kan zitten of natuurlijk naar een drum and bass feest kan gaan! Hoe kan je de feestdagen nou beter inwijden dan met een goede portie dancefloor? Ik heb het over Concrete Jungle x High Tea in Toffler. Voor alles een eerste keer, zowel het feest als de locatie waren compleet nieuw voor mij. Concrete Jungle organiseert nu al bijna twee jaar met regelmaat feesten in Rotterdam.

Concrete Jungle is a bass music event. Our events take place in Rotterdam, between all the concrete skyscrapers. We create a warm atmosphere in an intimate setting with bass house, liquid, dancefloor bangers, neurofunk and (of course) jungle.

 

 

Rond kwart voor 12 stapte ik dan eindelijk Toffler binnen: Ik had eigenlijk het idee dat ik terecht zou komen bij een van de metrolijnen van R-NET: Toffler is namelijk een ondergrondse club! Binnen was het niet enorm vol maar toch nog drukker dan in mijn verwachtingen. Kerstavond is natuurlijk wel een bijzondere datum. Toffler is klein, undergrond maar door de leuk plafondverlichting toch vrolijk.

 

Ik vond dat elke set deze avond wel zijn eigen charme had: Shapeless opende rustig, Lexurus knalde er wat dikke dancefloor plaatjes doorheen en Red Lebanon volgende met een ineens veel hardere jungle set. Ik persoonlijk vond dat wat minder: Ik had liever Red Lebanon zien afsluiten aangezien NCT na deze set verder ging op het level van Lexurus. Het was alsof de set er een beetje raar tussen was gepropt. Desalnietemin was de set van Red Lebanon wel gewoon sterk.

De zaal stond vol bij T & Sugah, het duo blijft publiek trekken en dat is niet zonder reden. High Maintenance sloot de nacht af met, je raadt het al, nog meer dancefloor. De laatste keer dat hij in Nederland draaide was ook bij Concrete Jungle, een tijd geleden alweer dus! Hij een leuke variatie aan tracks. Als ik kijk naar de eerdere line-ups van Concrete Jungle zie ik veel meer variatie in de soorten drum and bass. De artiesten draaiden goed, dancefloor is leuk, maar het was mij persoonlijk iets teveel van hetzelfde. Ik ben overigens wel enorm benieuwd naar de 2 Year Anniversary met o.a Muzzy, Rido & Crissy Cris. Ik zou Concrete Jungle zeker nog een keer bezoeken, het is een intiem en gezellig feest.

 

Foto’s gemaakt door Sara Vasseghi: https://www.facebook.com/SaraVasseghiPhotography/

Concrete Jungle: https://www.facebook.com/concretejungleevents/

Add comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.