DrumandBass.nl team

Marc Clement
Marc Clement
Founder / Contentteam / Promotie
marc (at) drumandbass.nl

Marc maakte voor het eerst echt kennis met drum and bass toen zijn vrienden hem op Koninginnennacht 2003 bijna letterlijk meesleepten naar een party in de Amsterdamse OT301. Deze muziek had hij weleens eerder gehoord, maar echt kennen deed hij het niet. Sinds die bewuste Koninginnennacht is hij compleet into drum and bass en kan hij geen dag zonder. In 2010 besloot hij om samen met een goede vriend en medestudent Spread the Bass op te zetten in Amsterdam, een drum and bass avond waar naast headliners, veel wat minder bekende talenten een plek kregen op het podium. Ook is hij even contentmanager geweest bij dnbforum.nl waar hij zich met liefde heeft ingezet om verschillende vormen van content te ontwikkelen. Samen met Joris Munnik besloot Marc om DrumandBass.nl op te zetten en hiermee hoopten zij drum and bass minnend Nederland een online platform en community te kunnen bieden waar mensen hun gezamenlijke passie voor deze muziek kunnen delen. Inmiddels is Marc de enige eigenaar van de website en deelt hij zijn passie voor drum and bass en deze website meer een aantal enthousiastelingen, waaronder onderstaande mensen.


Joellyn Both
Joellyn Both
Contentteam / Promotie
joellyn (at) drumandbass.nl

Joellyn (Spreekt uit als Djo-Ellen) maakte kennis met drum and bass in 2008. Het begon allemaal met reggae, waardoor ze jungle leerde kennen en later dus ook drum and Bass. Naast muziek is haar passie fotograferen. In 2011 zag ze de mogelijkheid om deze te combineren en ging ze fotograferen op (drum and bass) evenementen. Daarnaast wilde ze graag de liefde voor drum and bass verspreiden en begon te werken voor Drumandbass.nl als interviewer, reviewer en promoter.

Drum and bass is meer dan muziek voor Joellyn. Het is niet zomaar haar favoriete muziek, het is haar gevoel. Ze luistert drum and bass overal en altijd. Op de fiets, tijdens het leren, tijdens het schoonmaken en natuurlijk op alle evenementen waar ze heen gaat. Haar voorkeur gaat uit naar de rollende, wat hardere drum and bass. Ook is ze een liefhebber van drum and bass gecombineerd met hardcore, genaamd crossbreed. Haar favoriete artiesten zijn bijvoorbeeld Audio, Sinister Souls, Ed Rush, Black Sun Empire, Original Sin en Dieselboy. Daarnaast vind ze het tof om live drum and bass te horen en zien in verschillende maten: van Netsky Live tot The Hard Way Live.


Elmar van Eijk
Elmar van Eijk

Contentteam
elmar (at) drumandbass.nl

Elmar zijn love voor drum and bass kwam ergens in de zomer van 2013 toen hij nog heel erg gefixeerd was op dubstep en drum and bass drie keer niks vond. Toen hoorde Elmar de Camo & Krooked remix van Sweet Shop en hij sloeg langzaam om. Later is hij met Noisia in aanraking gekomen en sindsdien is hij hooked.

Elmar’s eerste feest was Resist 2 en vrij snel daarna is hij in contact gekomen met de organisaties van AEM en Clownsville, waar hij een tijd reviews voor gedaan heeft en ook hier en daar wat fotoreportages.

Events doet hij dus ook. Rondom Helmond heeft Elmar ooit meegeholpen met een paar kleine feesten door line-ups te regelen en toen heeft hij uiteindelijk Dubbin’ In The Hoods gegeven, al hebben zij dat helaas niet goed af kunnen sluiten en is die naam voor zijn neus weggekaapt. Nu is hij dus organisator van Nexus Events en zij zijn sinds zijn verjaardag afgelopen 17 februari 2016 ook officieel een bedrijf.

Als Baromar gaat ’t ook steeds lekkerder. Vrij snel nadat Elmar begon mocht hij al ergens debuteren en binnen no time deelde hij line-ups met Katharsys, Maztek en Muzzy en binnenkort staat hij zelfs b2b met Karimooo op Basspark als headliner.

Nog wat Elmar feitjes: je kan hem ’s nachts wakker maken voor gekarameliseerde peer-thee, een diepgaand gesprek over hoe fucked up de samenleving is en een potje pro evolution soccer. Hij heeft een, algemeen bekende, voorliefde voor meisjes met airmax en overduidelijk ADHD. Hij is een Brabander dus helemaal gek, een weekendalcoholist met zachte G, maar hij haat carnaval!


Rafaël Leeuwis
Contentteam
rafael (at) drumandbass.nl

Slechts twee jaar geleden maakte Rafaël officieel kennis met drum and bass op de Camo & Krooked editie van Major League. Vanaf dat moment is hij totaal de scene ingezogen. De 20-jarige psychologiestudent uit Nijmegen is al snel begonnen als dj onder de naam Esperantone en host inmiddels zijn eigen feest, Fiber. Rafaël focust zich op de melodische kant van drum and bass en houdt ervan om verschillende genres gecombineerd te zien worden met het genre. Zijn favoriete artiesten betreffen Camo & Krooked, Bensley, Muzzy, High Maintenance, Modestep en Keeno. Buiten drum and bass luistert hij ook van alles: Deadmau5, Tchami, Avenged Sevenfold, Mumford & Sons en Flume, allemaal mooi!

Rafaël kan eindeloos doorpraten over muziek, en om die honger te stillen is hij gaan schrijven voor Drumandbass.nl. Je kunt hem altijd vragen om kritiek op tracks en mixes!