DrumandBass.nl
Edlan - Cold Nights EP
Home » Edlan – Cold Nights EP

Edlan – Cold Nights EP

Edlan - Cold Nights EP

Edlan komt dit najaar nog even met alweer een fijne release op Fokuz Recordings. De jonge producer kennen we naast zijn releases op dat label natuurlijk ook van onder andere zijn releases en gigs op Liquicity. Ernst maakt altijd vrij minimalistische tunes en ook deze EP heeft de kenmerkende, simplistische, maar zeer smakelijke, formule.

Cold Nights bestaat uit 4 tracks: Akoma, Inhale, Notice en natuurlijk Cold Nights. Wat mij opviel bij het luisteren van de EP is dat vooral Inhale eruit springt qua vibes. Waar de eerste twee nummers nog rustig en dromerig zijn, is deze tune bijna te vergelijken met de oude Metalheadz sound.

 

Akoma

De eerste tune van de Cold Nights EP. Deze licht desonante tune vind ik persoonlijk het minst van de vier. De vibes zijn goed, alleen de tune mist wat afwisseling. Het lugubere sfeertje die de track overbrengt bevalt echter goed en de drums zijn erg crispy. Edlan gebruikte een soulfull vocal die het weer een beetje swingend maakt, wat naar mijn idee de tune een stuk meer verteerbaar maakt.

 

Cold Nights

Het fijne piano werk in deze track werkt goed en de kleine percussie samples die hier en daar even hallo komen zeggen, zorgen dat de tune lekker door rolt. De rustige vibe die je ervan krijgt laat he tmakkelijk raden dat het om een Edlan tune gaat. Alhoewel de lead af en toe wat anders had mogen doen voor wat meer verassing, is deze track overall erg goed.

 

Inhale

Waar de eerste 2 tunes een beetje lackte in verrassing, was deze tonijn één f*cking grote verrassing! Ik moest echt twee keer kijken of ik niet per ongeluk een oude Metalheadz tune had aangeklikt. De diepe sub met de breakbeat drums was echt totaal niet wat ik verwacht had te horen op deze EP. Om eerlijk te zijn vind ik deze tune voller klinken dan zijn voorgangers. De mids zijn precies goed gedistort en de vocals zijn erg goed gekozen.

 

Notice

Beste tune van de EP, hands down. Lekker vol laag/mid wat niet te aanwezig is en een soulfull vocal. Ik kreeg bij de intro een beetje Lenzman vibes en dat kan niet anders dan een compliment zijn dan voor de jonge producer. Fijn akkoorden werk kenmerkt Notice en de dromerige atmosfeer past goed bij het album.

Een mooie EP die Edlan en Fokuz op hun naam mogen zetten, ik ben erg benieuwd wat er nog meer gaat komen van dit talent!

Cold Nights komt volgende week maandag 11 december uit en is te koop via oa. de website Fokuz op: www.fokuzrecordings.com

Alex Opran

Add comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Advertisement