DrumandBass.nl
Korsakov Music
Home » Even bijpraten met Korsakov Music

Even bijpraten met Korsakov Music


Het zal je vast niet ontgaan zijn dat het Rotterdamse drum and bass event Korsakov bezig is met het opzetten van een eigen label. Korsakov Music lanceert op 1 september zijn allereerste album, een dikke compilatie met tracks van diverse artiesten uit de wereldwijde scene. Ik sprak onlangs even kort met labelmanager Elmar om wat meer over de plannen en ideeën van het nieuwbakken label te weten te komen. Let’s go!

Hey man! Hoe gaat het? Tof nieuws dat jullie een label gaan beginnen , hoe is het idee voor Korsakov Music eigenlijk ontstaan?
Hey Marc! Gaat erg lekker man. Korsakov Music is eigenlijk niets meer dan een logische stap in de groei van het merk Korsakov. Binnen een paar jaar zijn we uitgegroeid tot mogelijkerwijs het grootste drum and bass event van de Benelux en een van de grootste van Europa, misschien wel de wereld. Alles is uit liefde voor deze fantastische muziek, dus waarom niet ons enorme netwerk en onze misschien wel honderden goede zakenrelaties gebruiken om een keihard label op te zetten waarmee we niet alleen het merk Korsakov keihard kunnen cementeren in de annalen van de vaderlandse dnb geschiedenis, maar ook nog actief nieuwe muziek pushen en zo het genre actief in leven houden. Het voelt voor mij eerder als een logisch vervolg dan als iets nieuws. Sami en Sacha zijn zelf vrijwel fulltime met het event bezig en daarom hebben ze mij het label volledig toevertrouwd. Het gaat achter de schermen echt al heel goed.

Wie werken er aan het label en wat is de rolverdeling binnen jullie team?
Omdat Sam en Sas het enorm druk hebben al, ben ik als A&R Manager in principe eindverantwoordelijk over vrijwel alle labelzaken. Ik onderhoud het contact met alle artiesten, alle managers, onze distributiepartner Triple Vision, en dit houdt vooral in dat ik iedereen enorm achter hun reet aan moet zitten! Er gaat echt veel werk aan vooraf waar waarschijnlijk niemand bij stilstaat, maar aan elke tune die binnenkomt heb ik een hele dagtaak.

Alles wat ik doe is wel in samenspraak met Sami. Ik krijg weliswaar alle muziek binnen, maar dit sluis ik vrijwel op de autopiloot door naar hem en samen bekvechten we dan over vrijwel elke tune die binnenkomt of we die wel tof genoeg vinden en wat we ermee gaan doen.

Sacha houdt zich eigenlijk niet met het label bezig. Die doet echt het event, en ik heb met hem vooral heel veel contact over wie wanneer welke post online zet, want uiteindelijk is het label ook vooral ter extra promotie van het event.

Wat voor stijlen drum and bass willen jullie met het label naar buiten brengen?
Alles wat je op het event hoort moet ook op Korsakov Music zijn. Op de eerste compilatie staat al een in mijn ogen ijzersterke mix van dancefloor, neurofunk, liquid en jump-up. Achter de schermen ben ik ook al druk bezig om wat diepere en meer technische drum and bass artiesten te strikken voor releases, en er zijn al echt grote, grote namen die hebben toegezegd dat ze binnenkort zullen releasen bij ons. De toekomst ziet er heel rooskleurig uit voor ons.

Op welke platforms is er straks muziek van Korsakov Music te koop?
Beatport wordt het belangrijkst, daar zullen we al onze muziek eerst een paar weken exclusief uitbrengen voordat we het op andere platformen als iTunes, Amazon, Spotify, Deezer etc. releasen. Ook gaan we veelvuldig gebruik maken van onze Soundcloud- en YouTube kanalen en laten we muziek ook hier en daar op externe kanalen premieren.

Gaan jullie alleen digitaal muziek uitbrengen of komen er bijvoorbeeld ook vinyl releases voor de liefhebbers?
Momenteel zijn er geen concrete plannen voor vinyl releases, omdat dit echt heel erg duur is en je dan van tevoren eigenlijk al zeker moet zijn dat ze de deur uit vliegen. Als je een Purpose EP of iets dergelijks maakt dan weet je dat natuurlijk wel, maar voorlopig houden wij het op zeker digitaal, met uitzonderingen voor een limited aantal CD’s voor de compilatie.

En hoe zit het met het artwork, wat zijn jullie ideeën daarover en hoe gaat het aangepakt worden?
We willen onze artwork zowel in stijl houden met de online huisstijl als er toch iets unieks mee doen. De geweldig getalenteerde Ruben Verhagen, die bijvoorbeeld ook het logo, de rode wolf, heeft ontworpen, maakt de artwork voor onze eerste compilatie en wat we daarna doen houden we nog even geheim.

Welke artiest zou je nou het allerliefste willen signen voor een EP of album?Persoonlijk denk ik dat de sky de limit is, dus ik wil namen als Noisia en Black Sun Empire, Sub Focus en Camo & Krooked, Mefjus, Killbox, The Prototypes, Andy C. Van die exclusieve namen die vaak niet eens op andere labels releasen dan die van hunzelf. Ik wil nét dat stapje verder zetten dan andere labels, net zoals dat bij het event ook altijd gedaan is. Noisia staat bovenaan mijn wishlist, om maar even één artiest te noemen. Die hebben me aan de drum and bass gekregen vele jaren geleden, dus voor m’n gevoel is dan echt de cirkel volmaakt. Ik heb met hun manager al contact over andere artiesten, dus misschien dat ik er binnenkort even een Noisia release hint tussendoor laat glippen, haha!

Korsakov Music trapt af met ‘The Korsakov Compilations Vol. 1’ een compilatie met tracks van verschillende artiesten uit de internationale drum and bass scene. Wat kunnen we van deze eerste release verwachten?
Alles door elkaar. Een aantal namen zoals Maztek en Optiv kan ik al noemen, maar er komt echt uit zowat alle hoeken van de drum and bass wel een tune op. Met deze release willen we vooral laten zien dat we écht serieus zijn met dit label en niet aan half werk doen, vandaar dat er ook bijna alleen maar grote, gevestigde namen op komen. Wel heb ik bewust ook wat upcoming artiesten benaderd en die hoefden eigenlijk allemaal niet eens na te denken en zeiden meteen dat ze meedoen!

Staan er verder nog concrete releases gepland?
Uiteraard! Ik kan er nog niets over zeggen, maar er komen van echt dikke producers solo EP’s aan. Niet alleen upcoming namen, maar ook al écht grote gevestigde artiesten. Een event waar inmiddels 5000 man op af komt is hele handige handelswaar om een artiest te overtuigen op ons label muziek uit te brengen.

Tot slot, hoe kunnen producers contact opnemen en hun tracks insturen?
Kom maar door, kom maar door! Dit kan allemaal naar: elmar <apenstaartje> korsakovdnb.com

Nog wat famous last words?
Er zit een nieuwe sushitent in Rotterdam aan de Weenafontein, Beste sushi E V E R. Sumo verbleekt erbij tot een goedkope vreetschuur. Het heet Shinto, en echt, ga erheen. Ga het proeven. Je gelooft je eigen smaakpapillen niet. Probeer vooral de Rainbow Roll! Oh, en kom allemaal 26 oktober naar ons eerste Indoor Festival, want we gaan daar echt geschiedenis schrijven.

 

Op de hoogte blijven? Volg dan Korsakov Music op:
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCQsyTfdW8dfgOQJVDRRe_HQ
Instagram: https://www.instagram.com/korsakovdnb
Soundcloud: https://soundcloud.com/korsakov

Add comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.