15 maart, 2017

Even voorstellen: The Goodlife Tribe

gepost door: Jurre

GLT

Op zaterdag 11 maart bracht ik, Jurre, voor het eerst een bezoekje aan Pop- & Cultuurpodium P3 in Purmerend. Er was een feest dat wordt georganiseerd door de jongens van The Goodlife Tribe en werd gehost door het gestopte concept Kapot Skeer. Best uniek dus en wat ook nog uniek was, dat was de line-up die varieerde namelijk van drum and bass en dubstep tot aan disco, reggae en hiphop. Ik sprak na afloop van de avond met Yoeri Aydin en Vijay Kumar, twee van de oprichters van The Goodlife Tribe en vroeg hen naar hun motivatie om dit concept op te richten en wat wij binnenkort allemaal van The GLT kunnen verwachten.

Hallo guys, hoe gaat het ermee? Even in het kort, hoe vonden jullie dat de avond is verlopen?
Vijay: Hey, bedankt dat je de tijd wilt nemen om ons te interviewen. Ja de avond is erg goed gelopen. Er waren echt heel veel verschillende soorten mensen, waardoor de Goodlife vibe goed te voelen was. Het was erg gezellig en de sfeer zat er goed in. De artiesten, wij van The Goodlife Tribe en het meest belangrijk: de gasten hadden het enorm naar hun zin.

Zouden jullie kunnen uitleggen wat The Goodlife Tribe nou precies inhoud?
Yoeri: Nou The Goodlife Tribe is een organisatie die verschillende mensen bij elkaar wilt brengen, door middel van de muziek en dans die wij heel vet vinden en graag delen. We willen onze doelgroep een nieuwe ervaring bezorgen op het gebied van feesten. The Goodlife Tribe staat daarnaast ook voor nieuw en onbekend talent de kans geven om zichzelf op de kaart te zetten en hun kunsten te verspreiden. En bij GLT moet ook alles in goede harmonie blijven, negativiteit vindt dan ook niet zijn weg binnen onze groep.

Wat was jullie motivatie om The GLT op te richten?
Yoeri: Het begon allemaal toen ik twee jaar geleden begon te dj’en. Ik merkte dat het echt een passie voor mij werd, maar niemand hoorde mij en niemand zag wat ik probeerde te bereiken, namelijk mijn passie verspreiden. Na een half jaar nadenken heb ik de stap genomen om met de GLT breakdancers Kasper, Tozan en William te gaan zitten, om te bedenken wat we hieraan konden doen. Na een chill avond in Tozans schuur ontstond het idee om een collectief te beginnen waarin artiesten van alle markten, dus: dans, muziek en kunst, hun passie konden delen. Hierdoor konden wij dus onze passie met plezier voortzetten. Toen zijn we gaan kijken hoe we onze Tribe dus konden uitbreiden en via Tozan kwamen we bij Vijay terecht. Hij had een beetje hetzelfde probleem, hij dj’de, produceerde drum and bass en maakte reggae met Born A Tribe, maar vond maar geen podium. Na wat contact klikte het gewoon gelijk, en sinds toen was The Goodlife Tribe een feit!

Wat is jullie persoonlijke hoogtepunt van wat jullie tot nu toe hebt meegemaakt met The GLT?
Vijay: Nou voor ons was elke nieuwe activiteit eigenlijk een hoogtepunt. Elke keer als we weer met wat nieuws bezig waren was dat ons grootste event of bezigheid. Dat laat eigenlijk ook zien hoe snel we gegroeid zijn sinds we onze eerste radioshow in het Mixcafe hadden. En onze volgende editie op 10 juni is voor ons wederom een nieuw hoogtepunt!

Kapot Skeer, een bekende organisatie naam binnen onze scene, is een tijdje van de radar geweest. Jullie wisten ze weer terug te krijgen. Hoe is deze samenwerking verlopen en is dit een definitieve comeback?
Yoeri: Dat begon eigenlijk nadat we samen met de Dutch Bass Community en Skamele Recordings een stage mochten hosten op het Luilak festival in Purmerend. Dat was dan ook de eerste stap naar bass muziek in Purmerend. Hierna hebben we P3 in Purmerend benaderd om te vragen of we een feest mochten organiseren en dat mocht. Nadat het event online stond kwam James van Kapot Skeer naar ons toe en hij vertelde ons dat hij ons idee dope vond en graag contact met ons wilde blijven houden. Na de eerste, uitverkochte, United op 19 november 2016 hebben we samen met James afgesproken een editie met Kapot Skeer te hosten. Hieruit ontstond dus buiten United ook GLT unites with … en een comeback van Kapot Skeer. Over een verdere, definitieve comeback kunnen wij helaas geen uitspraak doen.

Wat kunnen wij binnenkort van jullie verwachten?
Vijay: Het eerstvolgende event waar wij aan zullen meewerken is de Skamele Rave #4, met o.a. Le-Lion, The Masses, Dewaxed, Coman Dante en The Goodlife Tribe. Deze wordt vet! Verder hebben we 15 april in Amsterdam de tweede editie van Eat & Greet with GLT , waarbij we onze gasten dichterbij GLT willen brengen door middel van een intieme en gezellige avond voorzien van dj’s, live muziek en eten. En dan hebben we 10 juni nog een nieuwe United in de P3 waarbij we het hele concept weer vernieuwen en nog toffer voor onze gasten willen maken!

Bedankt voor het interview, nog wat laatste woorden voor onze lezers?
Yoeri: We willen sowieso jullie bedanken voor dit interview, verder willen we vooral onze supporters en bezoekers een speciaal bedankje sturen, omdat we zonder hen nooit konden doen wat wij nu doen. Zij zijn net zo goed The Goodlife Tribe als wij en we zijn van plan om de Tribe nog meer te laten groeien!


Comments

Loading Facebook Comments ...

Reageer met je DrumandBass.nl account: