18 mei, 2016

Inbox: Atiq, Sektor, Neonlight, Alibi, Kasper, Cid Poitier, Spor en meer

gepost door: Marc

Inbox
Aangezien er zoveel toffe muziek uitkomt en we helaas niet alles aandacht kunnen geven op DrumandBass.nl gaan we vanaf nu een nieuwe serie met artikelen beginnen getiteld: Inbox. In deze serie gaan we iedere keer kort een aantal releases bespreken die op onze digitale deurmat vielen. Er valt een hoop te showen, dus laten we snel van start gaan met de eerste Inbox uit de serie met daarin releases van oa. Atiq, Cid Poitier, Random Movement, Kasper, Sektor, Alibi, Spor en Neonlight.

Atiq – Sonorous EP

Atiq is de oprichter en eigenaar van het Rotterdamse Mindtrick Records en heeft op verschillende labels als Tympanik, Redrum Recordz en natuurlijk Mindtrick muziek uitgebracht. Als producer staat hij bekend om zijn jungle en breakcore producties, maar met deze release op het Amerikaanse Onset Audio komt hij met een dikke halftime EP, getiteld Sonorous. De EP bestaat uit 4 originele tracks en 3 remixes die zijn gemaakt door Red Army, Aeon Waves en Dyl. Het is zijn eerste solo EP nadat Atiq met Enk een aantal collabs heeft uitgebracht. Een solo EP die het beluisteren waard is en de halftime liefhebbers onder ons zeker zal smaken. Alle tracks zitten heerlijk in elkaar en nemen je mee op reis door de diepe wereld van de halftime drum and bass. Ook de jungle achtergrond van Atiq is goed terug te horen, vooral in de tribal achtige tune Real life. The Euclidean Perspective is persoonlijk mijn favoriete tune van de EP, dromerig en lekker complex tegelijk. Atiq’s Sonorous EP mag je als halftime liefhebber zeker niet missen, 8/10!

 

Deze EP is oa. verkrijgbaar via iTunes en Beatport.

 

Sektor – Live your dreams EP

Ook de Nederlandse Sektor heeft weer eens van zich laten horen en dropte laatst een EP op het Belgische Influenza Media. Naast het runnen van de welbekende Spekrum XL feesten in Haarlem timmert hij ook als producer lekker aan de weg met releases op Liquicity, Soul Deep en Liquid Tones. Nu is daar zijn Live your dreams EP die bestaat uit 3 verschillende tunes. De EP opent lekker jazzy met It’s about to get down een collab met de eveneens Nederlandse liquid producer Low5. De titeltrack Live your dreams  neemt de tweede plek in, een toffe roller met zweverige vocals en spacende atmosferen, ondersteunt door een zware steady bassline. Chase Scene sluit de EP in stijl af en vind ik eerlijk gezegd het meest interessant van alle tracks, vooral door de gekke drumpatterns en de opzwepende en rolling feel die de track mij geeft. Al met al een zeer fijn EP,  8/10!

 

Live your dream is te koop via oa. iTunes en Beatport.

Alibi – The Hornet EP

Ik heb het al eerder gezegd, en de mensen die mij kennen horen het ook regelmatig van me: V Recordings brengt de laatste tijd weer heel veel toffe muziek uit. Door dit label ben ik dan ook bijvoorbeeld achter het bestaan van Alibi gekomen een tijdje geleden. Alibi is een producersduo dat bestaat uit de twee Braziliaanse producers Level2 en Dj Chap. Ze hebben eerder op V Recordings werk uitgebracht en komen nu met de Hornet EP op het label. Alibi vind ik vooral interessant, omdat zij vaak net even wat anders maken dan andere producers. Dat is bijvoorbeeld aan de track The Hornet en Last Call van deze EP goed te horen, 8/10!

 

The Hornet EP komt vrijdag 20 mei uit op V Recordings en is te koop via de website van het label en iTunes.

 

Neonlight – My Galactic Tale LP

Daar is ‘ie dan het langverwachte debuutalbum My Galactic Tale van Neonlight, uitgebracht op het label van Black Sun Empire, Blackout Music. Een uit 16 tracks bestaand concept album dat zich afspeelt rond een held, een schurk, starships en wat ik wat nog meer voor scifi zaken. De LP covert een flink deel van het drum and bass spektrum van licht naar donker en van orkestrale muzikale tunes tot keiharde techy tunes. Dit soort drum and bass is niet perse mijn ding, maar ik hoor wel dat het goed in elkaar zit en qua productie erg goed is. Menig neuro liefhebber zal hier zijn vingers bij aflikken, 9/10!

 

My Galactic tale is verkrijgbaar via oa. Beatport, iTunes en Google Play.

 

Methlab 2

Methlab is een agency dat techy artiesten als onder andere Billain, Allied, Current Value, Cause4Concern, Malux (en meer!) vertegenwoordigd. Maar dat is niet het enige wat zij doen, want sinds vorig jaar brengen zij onder Methlab Recordings ook muziek uit via Bad Taste Recordings. De eerste EP kwam vorig jaar uit en was al een flink succes met tunes van Signs, Allied, Machinecode en Silent Witness en dat zal met deze tweede EP niet anders zijn vermoed ik. Methlab 2 bestaat uit 7 verschillende vette techy tunes van Current Value, Billain, Optiv & CZA, Disprove, Signal & Audeka, Kursa & Faek, Machinecode en Audeka & Rawtekk, wicked: 8/10!

 

De EP zal 20 mei aanstaande exclusief op Beatport verschijnen en vanaf 3 juni is de release wereldwijd beschikbaar.


Random Movement, Kasper, Satl, Malaky – Goblin Jazz Banquet EP

En dan een release op Celsius Recordings, persoonlijk een van mijn favoriete labels. Het is bijna niet te volgen hoeveel vette shit zij uitbrengen en daar gaat vast nog een hele hoop bij komen. Maar nu dus deze EP van Random Movement, Kasper, Satl en Malaky genaamd Goblin Jazz Banquet. Celsius staat bekend om zijn fijne liquid en dat is met deze EP niet anders. De track die er voor mij echt uitspringt is Kasper’s Capricous, net even wat harder dan de rest, maar nog steeds die toffe liquid feel. Gobliz Jazz Banquet mag je niet missen, 8/10!

 

Goblin Jazz is uit sinds gisteren via Beatport en vanaf de 30e mei oa. op iTunes

 

Cid Poitier – Afrique EP

Cid Potier, ik had echt nog nooit van deze guy gehoord en gezien zijn aantal online followers enzo is dat misschien niet zo gek, maar produceren dat kan hij zeker weten! Deze EP bestaat uit 5 verschillende tunes en zoals de titel misschien al een beetje doet vermoeden zit Afrique boordevol met dikke tribal tunes met donkere atmosferen en zware dub & jungle invloeden.Het Amerikaanse Translation Recordings brengt op 27 mei Afrique uit via zijn Bandcamp pagina en vanaf 3 juni wereldwijd. En als je toch bezig bent, geef de beste man zijn Facebook page een like. Helaas is er nog geen audio online te beluisteren, maar zodra dit er wel is pas ik dit artikel meteen aan. Ik ben instant fan van Cid Poitier, 9/10!

 


Spor – Black Eyed EP

Zoals je misschien wel weet is Spor al weer een tijdje terug in de drum and bass wereld en heeft hij, sinds dat hij ineens zijn Caligo album dropte, al meerdere releases uitgebracht. Als Spor met een release komt weet je een ding zeker: het is altijd dikke kwaliteit. Black Eyed is wat dat betreft dan ook niet anders en bevat 5 verse Spor tunes waarvan 1 collab met Icicle & Linguistics en 1 collab met Phace. Genoeg geluld, gewoon luisteren die EP, 8/10!

 

Black Eyed is uit op Spor’s eigen Sotto Voce label en oa. te koop via iTunes.


Comments

Loading Facebook Comments ...

Reageer met je DrumandBass.nl account: