24 april, 2017

Inbox: Commix, Amoss & Fre4knc, Atiq, Posij, Release, Soligen & Type 2

gepost door: Marc

Inbox
Het is al een tijdje geleden dat ik een Inbox artikel heb gedaan en het werd wel weer eens tijd, want er valt iedere week meer dan genoeg vette nieuwe muziek op onze digitale deurmat. En die muziek wil ik graag met iedereen delen. Deze keer bespreek ik  daarom kort nieuwe tunes van Commix, Amoss & Fre4knc, Atiq, TMSV, Release, Soligen & Type 2 en Posij. Let’s go!

 

Commix – Dispatch Dubplate 006

Komende maand, mei 2017 om precies te zijn, zal Commix zijn debuut maken op Dispatch Recordings met een speciale Dispatch Dubplate release. Dubplate 006 bestaat uit 4 exclusieve tracks, 4 club georiënteerde echte Commix rollers.  Classic drum and bass tunes, maar in een modern jasje, I like it! Het is een speciale release ook, want er zijn slechts 400 handgemaakte en gesigneerde platen geperst. En net als bij ieder andere Dispatch Dubplates wordt ook deze plaat never nooit meer opnieuw geperst. Iedere plaat komt daarbij ook nog eens een extra exclusieve track die alleen maar bij de beperkte vinyl editie verkrijgbaar is, nergens anders. Check de website van Dispatch Recordings of iTunes voor meer info.

 

Amoss & Fre4kncDispatch Dubplate 007

Nog een Dispatch Dubplate in dit artikel? Jazeker! Deze moet je gewoon horen, anders mis je echt dingen. Dat de Engelse guys van Amoss en de Groningse Fre4knc regelmatig samen tunes maken dat wist je vast wel. Wat mij betreft zijn dit vrijwel altijd dik geslaagde producties. Zeer techy, moderne tracks, maar altijd rollend en vergezelt van zware en meeslepende bass sounds en duister sounddesign.  En dat is bij deze release dan gelukkig ook niet anders. Deze Dispatch Dubplate 007 bestaat uit 2 tunes van de heren, de VIP versie van de in 2015 uitgebrachte banger Vortice en een nieuwe collab genaamd The Passage,  een zware track die een beetje doet denken aan het Wormhole tijdperk. Ook deze plaat is slechts beperkt beschikbaar en zal noooooit meer opnieuw geperst worden. Ga snel naar de site van Dispatch Recordings om de tunes in handen te krijgen.

 

Atiq –  From Dusk Till Dawn / TMSV remix

Atiq ken je misschien wel als producer & dj en  als labeleigenaar van het label Mindtrick Records. Als dat zo is dan weet je dat deze producer steevast kwaliteit levert en dat is met zijn nieuwe release dan ook niet anders. From Dusk Till Dawn is een dikke dubby track met de aangename donkere vocals van de Jamaicaanse MC Daddy Freddy, die het ongetwijfeld erg goed gaat doen op de dansvloeren in Nederland en daarbuiten. Als klap op de vuurpijl heeft de Utrechter TMSV voor de flipside een vette, jungle-achtige remix gemaakt. Atiq brengt de tunes uit onder zijn nieuwe label Mind Dubs dat zich vooral gaat richten op de dub en jungle sounds. 28 april komen de tracks uit op een 12″ white label, netjes! Volg Atiq, Mind Dubs en TMSV voor meer info.

 

Release X Soligen & Type 2 – Shallow Breath / No Reason

Het Rotterdamse Blendits Audio laat weer eens goed van zich horen en het label dropt binnenkort een héle vette release. Nieuwkomer op het label Release komt namelijk met 2 verse tracks, Shallow Breath en No Reason. Waarvan de laatstgenoemde track een collab is met Blendits’ vaste waarden Benjamin Blake en Chris Dows a.k.a. Soligen & Type 2. De Ep begint al lekker stevig met Shallow Breath, maar No Reason is echt een smerige (en funky!) tune, heer-lijk! Aankomende vrijdag 19 mei zijn beide tracks dan eindelijk te krijgen en ook komen er snel audio clips online te staan. Hou de interwebs dus goed in de gaten, volg Blendits op Facebook en Soundcloud.

 

Posij – Attention EP

Posij gaat over slechts een paar dagen, vrijdag de 28e,  een nieuwe EP uitbrengen op het Duitse Neodigital label, sublabel van het alom bekende Neosignal. Zijn Attention EP bevat 4 nieuwe producties van de Groningse producer. Vier dikke, dikke, dikke bangers die menig club zullen doen slopen de komende tijd, reken daar maar op. Race dus snel naar de website van Neosignal  of iTunes om de tracks alvast te bestellen, want deze wil je niet missen!


Comments

Loading Facebook Comments ...

Reageer met je DrumandBass.nl account: