DrumandBass.nl
Inversion
Home » Inversion: “Dat is ‘t hele ding met dit soort feesten: het is één grote familie”

Inversion: “Dat is ‘t hele ding met dit soort feesten: het is één grote familie”

Inversion Events
Je zou het bijna vergeten, maar een paar maanden geleden is het oudejaarsavond geweest en daarbij hoorde een vette editie van Inversion. Elmar reisde voor de jaarwisseling af naar een poppodium genaamd P60 in Amstelveen. Hij kreeg daar een kijkje in de keuken van het jonge, succesvolle drum and bass event en zag dat het goed was.

2017 was een veelbewogen jaar voor jullie, meerdere feesten gelanceerd en dan ook nog een agency. Hoe zag de laatste week van het jaar eruit voor jullie?
Joeri: Ik werk bij P60 als programmeur en productieleider. We hebben ook veel bandjes en andere diverse nachten. De laatste weken was het vooral veel bezig zijn met het tijdschema, de vliegtickets en blabla. Woensdag hebben we onze vaste crewmeeting met de Ignition/Inversion crew. Tijdens die meetings maken we line-ups en dergelijke. We zijn continue bezig met niet alleen Inversion en Ignition maar ook Abduction en Beatz.  Ikzelf ben dus sowieso altijd druk bezig en de laatste weken was het nog net even wat hectischer.

David: Het is nu vlak voor NYE, dus het was vooral chaotisch, veel regelen en online promotie doen. Maar het is wel gezonde stress, want er is natuurlijk ook hype voor het evenement!

Waarom zijn jullie een agency begonnen? Wat is jullie missie en visie met ION?
David: Wij willen graag onze vrienden supporten in het krijgen van bookings, daarnaast hebben wij ondertussen genoeg ervaring in het doen van bookings. En daarom denken wij dat we zelf goede boekingsagenten kunnen zijn.

Amine: We hebben bijvoorbeeld een Europese tour georganiseerd van Lux en zo zijn we bezig met andere artiesten helpen zoals Kadaver, MurDa en meer.

Wat verwachten jullie van jullie artiesten bij ION en wat mogen ze van jullie verwachten?
David: Wij verwachten van de artiesten dat ze doen waarvoor ze geboekt worden, gewoon een dikke set neerzetten! Ze kunnen van ons verwachten dat we dikke bookings voor ze regelen.

Amine: Dat ze komen opdagen op bookings. Ze kunnen verwachten van ons dat we hun wensen waarmaken.

Hebben jullie het gevoel dat de markt qua events verzadigd is? Waarom moeten mensen nou juist naar jullie events komen en niet de 4 anderen elke vrijdag en elke zaterdag? Hoe blijf je uniek en relevant?
David: Dat is ‘t hele ding met dit soort feesten: het is één grote familie, we supporten elkaar. Wij proberen relevant te zijn door artiesten te boeken die nooit in Nederland staan. Verder zijn de vibes altijd zeer aanwezig, wat er ook voor zorgt dat mensen zich vermaken op onze feesten.

Amine: We proberen ook zo veel mogelijk internationale artiesten neer te zetten en hebben daarom verschillende artiesten die vaker langskomen.

Joeri:  Met Inversion hebben we als missie en visie dat wij focussen op de meest vernieuwende line-ups. We zoeken namen die speciaal zijn. Dat kan bijvoorbeeld een Nederlands debuut zijn. We kijken verder ook altijd naar wat mensen willen zien. We volgen de scène op de voet en kunnen voorzien dat artiesten booming gaan zijn als wij ze neerzetten. Zo proberen we ons van andere organisaties te onderscheiden.

Wat was het absolute hoogtepunt van 2017?
David: Dit (de NYE special – red) dit is by far het hoogtepunt.

Joeri: 2017 was één groot hoogtepunt. 25 november was de eerste editie. Dat ging meteen goed, dus we zijn meteen verder gaan plannen. 25 maart was mijn verjaardag, toen hadden we ook een editie. Toen kwam de Let It Roll warm-up, die sold out was. We hadden zelfs teveel mensen binnen, meer dan we aankonden. Toen kwam de 1 year anniversary en dit was voor ons een droom line-up met Audio, Emperor, Jade B2B Mindscape, Telekinesis en Mob Tactics. Al die evenementen maakt heel het jaar één groot hoogtepunt.

 

Inversion NYE 2017
Inversion NYE 2017

 

En het dieptepunt?
Joeri: Geen Baromar op de line-up!

David: Er zijn weinig dieptepunten geweest, alleen heeft het weer niet altijd meegezeten tijdens onze events (regen, sneeuw etc.) wat altijd jammer is als dat gebeurt.

Wat wordt het hoogtepunt voor jullie in 2018? Wat zijn directe doelen op korte termijn?
Joeri: Ik kan er niet te veel over zeggen, maar we gaan met P60 een plan opstellen om veel groter te worden. De details zijn al bekend waar we over zoveel tijd staan en wat we doen. We hebben heel Inversion al volgepland voor 2018. P60 wil zich onderscheiden door dance feesten voor nichemarkten. De nummer één kernwaarde is dat de artiesten én het publiek het naar hun zin hebben en nummer twee is de techniek. We bouwen ons uit.

David: We gaan internationaal, Ignition naar ’t buitenland en wat betreft voor Inversion, veel dikke line-ups met vette artiesten.

Amine: ION gaat hosten door heel Nederland, Engeland en we gaan waarschijnlijk een stap zetten naar de USA met Ignition.

Jullie draaien op je eigen feesten. Hoe bepalen jullie waar op de timetable jullie zelf staan? Er zijn genoeg locals die zichzelf op headliner tijden neerzetten.
David: Wij zetten onszelf altijd als opener of afsluiter neer zodat wij plek hebben voor al onze internationale artiesten. Verder proberen wij ook om onszelf niet elke editie op de line-up te zetten, zodat er ook andere locals een kans krijgen om te laten zien wat ze kunnen!

Wat voor rare dingen maken jullie mee op jullie events?
David: Hahahaha, iemand die heel intiem behandeld werd in ’t rookhok!

Amine: Gebroken botten tijdens de moshpit.

Joeri: We maken van alles mee, maar wat David zegt is inderdaad een van de hoogtepunten hahaha!

Wanneer is in jullie ogen een event geslaagd en wat vonden jullie de minste Inversion tot nu toe?
David: Een event is geslaagd als iedereen ‘t naar zijn zin heeft en wij een volle zaal hebben. De minste Inversion bestaat niet, elke editie was lit.

Amine: Een event is geslaagd als wij mensen weten te overtuigen met onze lineu-ps. We zien dat onze events in een opwaartse spiraal gaan, dus dat is altijd fijn om te zien!

Joeri: Omdat ik bij P60 werk zijn we natuurlijk blij als de financiële aspecten van een event in orde zijn. Gelukkig gaat dit tot nu goed! De minste Inversion was voor mij de eerste editie, omdat we toen nog een beetje onze draai als organisatie aan het zoeken waren.

Wat zeggen mensen over 10 jaar over Inversion?
Amine: Volgende maand weer!

Joeri: Hangt van de drum and bass progressie af. Wordt veel afhankelijker dus steeds meer artiesten die interessant zijn om te boeken. Blijft alles zo, dan verrassen we over 10 jaar nog steeds met artiesten die mensen op dat moment willen zien.

David: Kom naar Inversion, want het is fucking lit! We blijven ons best doen om onszelf elke keer te overtreffen. Shoutout naar dnb liefhebbend Nederland en dnb.nl!

Amine: We doen dit voor jullie!

Joeri: Ik ben er heel erg trots op dat dnb ook veel Nederlandse export is. Niet alleen Noisia maar ook Black Sun Empire, Fre4knc, Signal en vele anderen. We hebben als klein land zo veel te bieden. We hebben vanavond maar liefst 11 nationaliteiten binnen! Shoutout naar dnb.nl!

// Meer info over Inversion? //
Facebook: https://www.facebook.com/inversionevents/ 

 

Add comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.