DrumandBass.nl
mixer
Home » Jungle, fish & chips

Jungle, fish & chips

Jungle, fish & chips
Aanstaande zaterdag, 2 juni, staat Amsterdam Roest in het teken van een gratis avond vol jungle & drum and bass. Het belooft een bijzondere avond te worden aangezien Flanagan & Adi J samen 5 uur lang de dansvloer zullen voorzien van classic jungle tunes, oude rollers en fijne techy tunes van back in de day. Ik sprak van de week kort met beide dj’s en vroeg hen naar het ontstaan van deze avond.

“Ongeveer anderhalf jaar geleden begon ik met het organiseren van garage feesten, That Garage Sound, in Amsterdam Roest” vertelt organisator Erik mij wanneer ik hem vraag over hoe zijn feestje Jungle, fish & chips is ontstaan. Omdat de garage avond zo’n succes waren stelde men aan Erik voor om een heel UK weekend te organiseren. “Dus garage op de zaterdag en ze wilden daar nog een jungle avond bij voor op de vrijdag. Aangezien ik een geschiedenis heb in de jungle zei ik dat ik wel wat mensen bij elkaar ging brengen en de avonden graag wilde neerzetten.” Erik begon in oktober 2017 een simpel concept, elke editie nemen hijzelf en een gast plaats achter de decks en voorzien de crowd van oldschool jungle & drum and bass.

Waarom kiest Erik eigenlijk voor juist Adi J om te komen draaien, vraag ik mezelf af. “Wat een rare keuze!” grapt Adi in het Skype gesprek dat ik met de twee heb. Erik vervolgt: “Adi en ik delen een Bassground geschiedenis. Back in the day, in de jaren ’90 draaide ik op allerlei feestjes in de Amsterdamse scene, in de Mazzo bijvoorbeeld. Adi startte in die tijd net haar Bassground project, de events en het label, en we ontmoeten elkaar op een van haar avonden. We hebben zo’n goede tijd gehad in de jaren die volgenden, voor mij zijn dat nog steeds de hoogtijdagen van de Nederlandse jungle & drum and bass scene. Ik ben Adi heel erg dankbaar voor die tijd, ze nam mij vaak op sleeptouw en steunde me altijd en overal. Het leek me daarom heel leuk om Adi nog eens uit te nodigen en de vibes en de tunes van die tijd nog een keer te doen herleven. Ze is wat mij betreft de perfecte dj om dat samen mee te doen.”

Ik vraag Adi wat zij ervan vindt om gevraagd te zijn voor deze avond. Adi: “Ik vind het erg tof, ik word namelijk niet zo vaak geboekt om een oldschool set te draaien en zeker niet in Nederland. Het lijkt alsof er niet veel mensen over zijn uit die tijd hier. Soms word ik in de UK wel geboekt voor dit soort sets namelijk. Zoals Erik al zei deden we ontzettend veel samen vroeger en de scene was toen ook een stuk kleiner dj-wise. Elk weekend draaiden we wel ergens, vaak nog 2 keer ook. We vlogen overal samen heen, ondernamen allerlei roadtrips naar België, Tsjechië en Duitsland bijvoorbeeld. We hebben een hoop leuke momenten meegemaakt samen. Het is altijd leuk terugdenken aan die tijd en daarbij vind ik dat Erik nog steeds, een van de beste, zo niet de beste, dj is van Nederland. Hij kan alle stijlen draaien, alle genres en op een boeiende manier. Tegenwoordig zijn veel dj sets een beetje saai geworden mix-wise, maar hij kan écht mixen.”

Erik vertelt me dat hij de jungle & drum and bass tunes uit die oude tijd interessanter vindt dan veel van de tunes die tegenwoordig uitkomen. Volgens hem missen de vibes een beetje tegenwoordig. “Ik denk dat ik het publiek goed kan lezen en met mijn tuneselectie gecombineerd met de inzichten van Adi en haar tuneselectie hebben we alle benodigde ingrediënten in huis voor een varieerde en geslaagde avond.” Echt een voorbereiding voor de avond hebben Adi en Erik niet. “We zijn het zo gewend om samen te draaien” vertelt Adi “dat gaat op een hele natuurlijke manier. Ik ga wel mijn oude cd box tevoorschijn toveren denk ik. Daar heb ik nog een hele verzameling oude tunes op staan die ik graag wil droppen.”

Roest is een gezellig Amsterdams restaurant mét een clubzaal, een beetje een vrijplaats waar een hoop kan en mag. Buiten staat er een grote oude rode dubbeldekker bus op het terrein, het heeft een beetje die industriële warehouse vibes van vroeger in de tijd van de raves. Op de vorige jungle parties die Erik heeft gedaan was de sfeer altijd ontzettend fijn, het diverse publiek kent de tunes en dat zorgt voor een toffe beleving. “Als dj kan je dan ook helemaal je ding doen en een stukje dieper gaan dan normaal gesproken op drum and bass avonden in Nederland.” zegt Erik. “En als je vroeg aankomt kun je genieten van het eten dat Amsterdam Roest serveert. Niks heel speciaals, maar gewoon lekker eten. Hamburgers, Fish & chips, dat soort dingen.”

Ik ben benieuwd naar wat Erik drijft om de events te doen. Wanneer kunnen we spreken over een geslaagde editie van Jungle fish & chips? Erik: “Nou als de dansvloer vol is, iedereen een mooie tijd heeft en we lachen op de gezichten van de bezoekers zien wanneer je bepaalde tunes dropt. Het hoeft niet helemaal stampvol te zijn, als men het maar leuk heeft om die trip down memory lane met ons te maken. Dan zou ik het een succes noemen.” Adi: “Hopelijk kennen we een aantal mensen uit het publiek, want veel heads zien we tegenwoordig niet veel meer. De scene is best veel veranderd en het is voor de oudere heads wat lastig om zich daarmee te identificeren. Dus ik denk dat het ook gewoon leuk voor iedereen is om elkaar weer eens te zien. Ik kreeg al wat sms’jes van mensen die heel blij zijn en graag langskomen. Dat is cool!”

Dus als je zin hebt in een vette avond gevuld met oldschool vibes en sounds in een intieme setting met 2 doorgewinterde dj’s, kom langs zaterdag 2 juni van 22.00 – 02.00 uur in Amsterdam Roest. Want namens Erik & Adi: “It’s all about the vibes!”

Voor meer info check je de partyagenda of het Facebook event.

Add comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.