15 juni, 2016

Korsakov #3: The Korsa Diaries

gepost door: Elmar

Calyx & TeeBee + MC Coppa

Lief dagboek,

Denk je dat de guys van Korsakov me dood willen? Voor mijn gevoel zijn ze best aardig maar met de line-up die ze voor dit feest geregeld hebben lijkt het wel alsof ze me proberen te laten sneuvelen. Denk je dat ze het opzettelijk doen, lief dagboek? Zet een willekeurige poll online in een willekeurig drum and bass event over welke artiesten mensen graag willen zien op een feest en minstens 6 van de namen die in de top 10 most wanted artists in ’t drum and bass genre zouden staan zijn geboekt voor Korsakov 3.

De openingsset op Korsakov is waarschijnlijk de moeilijkste set van de avond, lief dagboek. T & Sugah moeten niet té hard openen, maar ze staan wel te openen voor Mefjus. Ze moeten ook weer niet te soft openen, want het blijft wel Korsakov en er komt alleen maar neurofunk en dancefloor dnb-geweld. Hoe gaan de Philippe en Robin dit oplossen, lief dagboek?

T & Sugah beginnen lekker rustig maar de tent zit al goed vol omdat de inloop een half uur eerder begint. Ze bouwen het een beetje op in golven en het is echt een hele goede openingsset. Het is gebalanceerd maar toch hard, met hier en daar hardere tunes als uitschieters maar toch een vrij stabiele, mild in intensiteit oplopende tendens. Er mag wel gesteld worden dat deze mannen de kunst van het openen in ieder geval tot in de puntjes beheersen, lief dagboek. Beter dan dit kan je het gewoon niet doen. Het laatste half uur van de set wordt wat harder in zijn geheel en ze sluiten af met maar liefst VIJF gloednieuwe, unreleased eigen tunes achter elkaar. Zullen we ze vragen wat ze zelf van hun set vonden, dagboekje van me? Ja hé?

 

Al vol tijdens de eerste set

Al vol tijdens de eerste set

 

Philippe: 2 woorden: Mind Blown…..

Robin: Ik vond het zelf heel vet, de club en de stage waren heel uniek en de crowd was helemaal aan!

I rest my case, lief dagboek. Mefjus staat klaar om het over te nemen en de club is nu al zo goed als bomvol. Als een van de eerste tunes draait hij een van mijn persoonlijke favorieten Blitz (als je ‘m ooit op een fissa hoort en je spreekt me aan tijdens deze tune krijg je bier als je de eerste bent), dropt daarna Footpath erachteraan, rewindt deze en doubledropt ‘m vervolgens met Scarabs. Wat.

 

 

Lief dagboek, waarom is Mefjus zo dodelijk? Is hij gewoon heel gemeen en wil hij mensen pijn doen door hun oren te laten bloeden of kan hij er niets aan doen? Wist ik het maar… De set is precies wat je van Mefjus kan verwachten: een barrage aan technisch imposante neurofunkrollers die echt heel vakkundig aan elkaar gemixt worden. Samen met mijn mood begint ook de temperatuur steeds meer te stijgen. Lijkt me overbodig om nog te zeggen dat het op Korsakov uiteindelijk een beetje warm geworden is. Komt doordat er zoveel hete mensen zoals de persoon die dit leest rondliepen, lief dagboek.

 

Ik moet even afscheid van je nemen om een aantal video-items te doen. Daarom ga ik het woord voor de sets van Friction en Audio aan een paar mede-ravers laten. Dat vind je toch niet erg hé? Gelukkig.

 

Jop: Van alle artiesten was Friction de naam waar ik het meest naar uit keek. Ik luister namelijk vaak naar z’n radioshows en het was alweer een tijdje geleden dat hij in Nederland was. Zijn twee sets op Let it Roll 2015 – vooral de set tijdens Shogun’s label night – vond ik ook heel sterk. Er zit altijd lekker veel variatie in z’n selectie en hij draait een hoop classics, dus dat verwachtte ik ook van hem op Korsakov. He delivered. De nummers gaven een prettige kleur aan de avond naast alle grijze neuro die verder werd gedraaid. Technisch zat de set natuurlijk uitstekend in elkaar en bracht hij een hoop energie met zich mee. Friction is al jaren een inspiratie voor mij als dj en als je dan ook nog Messiah dropt heb je wat mij betreft de avond gewonnen.

 

Linguistics host vakkundig de sloopzet van Friction

Linguistics host vakkundig Friction’s sloopset

 

Julian: Vanaf het moment dat Audio begon twijfelde ik of de vering van club Blu het wel zou houden. Je zag aan het publiek dat iedereen hoge verwachtingen had en deze werden ook meteen waargemaakt in de eerste paar seconden van zijn set. Ook ik als Audio fan heb zeker genoten van z’n slopende deuntjes.

Matthijs: Pfff ik ben 100 euro lichter en de helft van m’n hersencellen kwijt aan ballonnen, enige dat ik je kan vertellen is dat ik t wel iets harder vond kunnen. Vooral Audio had ik wel iets harder verwacht.

Paulette: Friction was een hitjesmachine maar wel in positieve zin. En audio was net zo leip als altijd!

Dariuz: Friction: Ja wat moet ik zeggen, die draaide bruut dikke tunes, ook met zijn eigen MC heeft hij het  goed afgestemd. Ik vond het een heerlijke set! Audio heeft weer zoals gewoonlijk ook weer een heerlijke set neergezet, dikke neuro en ook echt snoei- en snoeiharde tunes!

Tijn: Audio was fuuucking dik, perfecte set als t aan mij ligt. Ik ben een heel groot fan van Audio en deze set heeft toch wel bewezen waarom ik hem een van de beste artiesten vind.

 

Vooraanzicht van Audio. Wat een club!

Vooraanzicht van Audio. Wat een club!

 

Het spijt me dat ik je zo lang heb moeten laten wachten, lief dagboekje van me. Al het werk backstage heeft veel meer tijd in beslag genomen dan verwacht dus ik ben pas weer goed en wel in de zaal tegen de tijd dat Calyx & TeeBee beginnen. Na al het ongekende geweld van de dj’s hiervoor moet ik zeggen dat ze een beetje soft draaien. Technisch is het natuurlijk de hemel op aarde, dat lijkt me vrij logisch als je al 20 jaar af en aan met elkaar tunes bouwt en draait, maar de tendens van de set is een beetje golvend. Het begint kneiterhard, maar ze golven steeds van hard naar iets softer en rollender en terug. Dit haalt eerlijkheidshalve een klein beetje de vaart uit de avond voor nu, maar dit is denk ik eigenlijk alleen maar goed, want het is heet. HEEL heet. Bewakers staan ijsjes weg te werken en vertellen me dat dit de zwaarste avond is die ze ooit gehad hebben in Club Blu. Toch is het tijdens deze set ook ernstig fuif, bijvoorbeeld wanneer ze besluiten hun remix van Aztec te droppen. Man man man wat een tune blijft dat toch ook.

Dan is het moment voor mijn persoonlijke line-up hoogtepunt van de avond, Current Value. Dit is misschien wel mijn favoriete neurofunk dj van het moment en jij weet dat als geen ander, lief, lief dagboek. Sinds CV draait met een iPad waarop een speciaal voor/door (eigenlijk geen idee) hem ontworpen app staat, is hij in staat om live, on the fly, stante pede, a la minute, per direct alles wat hij draait te remixen. Zo heb ik hem al twee keer de meest insane halftime edit zien droppen die ik tot nu toe ooit gehoord heb: een vrij onmogelijke edit van Dead Limit (die toch weer 3x is gedraaid vanavond) en doet ie dit eigenlijk at will met alle tunes die hij draait. Ook nu weer gaat zijn set echt gewoon veel te ver. Volgens mij is hij een album aan het bouwen, want ik hoor heel veel tracks die ik niet ken en in de neurofunk ben ik wel een beetje thuis. Maar wat ik me afvraag, lief dagboek, is waar het publiek de energie toch vandaan haalt om zelfs in deze hitte maar door te gaan (al weten we allemaal stiekem vast wel waar dat vandaan komt). Als je vanuit de backstage de zaal in loopt krijg je bijna een klap in je gezicht door de waas aan hitte, maar het wil de pret niet drukken. Integendeel: mensen lijken alleen maar harder en harder te gaan op het neurofunkgeweld dat door de speakers blaast. Wil je weten wat MC Coppa van de avond vindt, lief dagboek? Oké ik zal het vragen!

 

Calyx & TeeBee. Legendes.

Calyx & TeeBee. Legendes.

 

MC Coppa: Totally off the chain, one of my top parties this year, crowd, crew and vibes really amazing, spot on!!

 

Na dit mooie antwoord rest mij nog één ding, en dat is kijken hoe L 33 de laatste loodjes uit de nog steeds in groten getale aanwezige ravers gaat krijgen. Ik moet je wel eerlijk zeggen, lief dagboek, dat hij wel érg zijn best heeft gedaan om dronken te worden voorafgaand aan zijn set, maar geef hem eens ongelijk. Zo’n line-up, zo lang wachten tot je moet draaien…

De set van L 33 is echt heel tof, maar wordt hier en daar onderbroken door stilte. Na de set van Current Value zijn de cdj’s opnieuw aangesloten en op de een of andere manier zijn de middelste twee spelers precies verkeerd om in de mixer geplugd, waardoor het voor elk beetje dj erg moeilijk wordt om bij te houden in welke speler nou precies welke tune zit. L 33 doubledropt namelijk echt heel veel en hij drukt nu eenmaal een aantal keer per ongeluk op de verkeerde knop, waardoor de muziek wegvalt. Zelfs dit wil echter de pret niet drukken en dat is maar goed ook, want de set is verder echt heel goed. Keiharde platen, goede mixing skills en nog veel meer drank maken dit absoluut een waardige afsluiter van een memorabele avond.

Of zoals de beste man het zelf verwoordde: “Loved it! The crowd was really on point. It was wicked till the very end of the party. The club was next level and despite the heat inside it was really awesome. Everything was on point in terms of hospitality as well!

 

Een van de masterminds van vanavond

Een van de masterminds van vanavond

 

Eindconclusie: Wauw. De venue is echt uniek, groot en het feit dat de dansvloer volledig mee vibreert is ook echt geniaal te noemen, lief dagboek. Het heeft een aantal mensen zeker aan het begin van de avond de nodige drankjes gekost, want het gebeurt natuurlijk niet altijd dat de vloer meebeweegt, maar al met al was de venue, op de hitte na, wel echt next level. Er was heel veel security, maar over het algemeen waren ze erg vriendelijk en begripvol vanwege de intense warmte. Het was werkelijk een klapper van een fuif, maar geloof het of niet, dagboekje van me: als je dacht dat déze editie al madness was, wacht dan maar tot Korsakov #4. De woorden “you guys aren’t ready” is nog nooit zo veel eer aangedaan. Ik kan niet wachten tot ik je kan vullen met woorden over de volgende editie, en ik zal je heel erg missen tot die tijd.

 

Liefs,

Elmar

 

MC Coppa out. Tot Korsa 4. You guys aren't ready ;)

MC Coppa out. Tot Korsa 4!
You guys aren’t ready 😉

 

 

 


Comments

Loading Facebook Comments ...

Reageer met je DrumandBass.nl account: