DrumandBass.nl
Kove - In From The Cold EP
Home » Kove – In From The Cold EP

Kove – In From The Cold EP

Na een jaar in stilte te hebben gewerkt is Kove terug met zijn In From The Cold EP.

Kove – In From The Cold EP

2016 was een druk jaar voor James Rockhill. Na drie jaar lang succesvolle basshouse en drum and bass track te hebben uitgebracht bij MTA, nam hij afscheid om zijn eigen label te beginnen, KVRT.  Dat deed hij voornamelijk omdat hij meer tracks wilde releasen dan het MTA schema toe liet. Hij had genoeg materiaal liggen, maar wilde een statement maken en koos zorgvuldig de nummers die uiteindelijk op Nightfires Vol. 1 en 2 uitkwamen.

Sindsdien hebben we niet veel van hem gehoord. Tot afgelopen vrijdag zijn nieuwe EP uitkwam. Die nieuwe EP, In From The Cold, bestaat uit vier tracks. Alle vier de tracks zijn het soort vuur waarmee je jezelf warm kan houden op de met sneeuw bedekte berg die als cover dient voor zijn EP.

Alle vier de tracks zijn diepe orkestrale tunes. Ze bouwen voort op de sound van tracks zoals The Fire en The Silence. Er zijn weinig vocalen op de vier tracks te horen behalve de gesamplede zin hier en daar. De focus ligt heel erg op de instrumenten en de sfeer die hele zalen kan vullen. Deze tracks zouden het heel goed doen in grote zalen met goed geluid zoals de Mediahaven in Amsterdam.

 

De tracks

Kove trapt af met Ain’t No Love is een heerlijke diepe track die de EP afkickt met een sfeertje dat perfect past bij de afbeelding. Het opent meteen met het geluid van hoge strijkinstrumenten en iets laten komt er een diepe stem bij. Dit is een fijne track, maar wel de minst interessante van de vier.

 

Dig It krijgt zijn titel van de vocal sample in het nummer uit de film The Warriors. En dat kunnen we zeker! De snare slaat zo hard op je in dat je echt denkt dat je in het New York van de jaren ’70 bent en een bende op je in trapt. Halverwege de track trekken de drum zich terug en voel je even verlossing. De melodie en een zachte stem brengen je in een Tibetaanse trans. Maar dat duurt niet lang, want daar is die stem weer. Het geweld is nog niet voorbij. De synths alleen al zijn genoeg om op los te gaan, maar de drums geven het die punch waardoor je niet stil kan bijven staan. Can you dig it?! Hell yes!

 

Wanneer Give Em Hell begint krijg je het gevoel dat het een track is van een Eatbrain artiest. Er hangt een omineus sfeertje rondom deze track. Alsof je alleen door donkere gangen moet lopen. Is daar iemand? Het zijn de drums die op je af komen. Deze track rolt lekker en zou heel goed thuis horen in een duistere avonturen game tijdens een achtervolging. Lemon face all the way.

 

Valkyrie is zo’n track die je op een festival hoort tijdens een lekkere set waar je op aan het chillen bent. Terwijl de track begint besef je je in eens dat je niet meer kan zitten, maar dat je moet gaan dansen.

Dit is al weer de derde heerlijke EP van Kove op een rij. Zijn eigen label beginnen om zijn muziek uit te kunnen brengen was een goed idee, maar als hij echt zo graag meer muziek wilt uitbrengen dan mag hij dat wat vaker doen!

Meer info? Ga naar: https://dnb.lnk.to/infromthecoldAr

Add comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Advertisement