8 mei, 2017

Liquicity Festival 2017,een bijzondere stap voor drum and bass in Nederland

gepost door: Jurre

Liquicity Festival 2017Waarschijnlijk heb je de afgelopen paar maanden onder een steen gelegen als dit nieuws voor het eerst bij je komt aanwaaien. Maar voor alle Patrick Sterren onder ons: Liquicity komt deze zomer met een weekender! Op 8 en 9 juli zullen de poorten van een van de meest liefdevolle plekken op deze oh zo wrede aardbodem weer voor ons open gaan, en wij kunnen niet wachten.

 

Dualistic – Twee dagen spenderen in de zon met vrienden, familie en het belangrijkste: de muziek waarvan wij het meest houden. Ik kan niet wachten!’

 

Het feit dat we dit jaar niet een maar twee dagen mogen zweven in The galaxy of dreams is niet alleen een heel fijn idee, ook is dit zeer bijzonder. Dit is namelijk het eerste meerdaagse drum and bass festival dat Nederland ooit gezien heeft! Tevens is het ook het grootste drum and bass evenement dat in ons kikkerlandje gaat plaatsvinden en hebben er nog nooit zoveel drum and bass dj’s op een line-up in Nederland gestaan!

 

T & Sugah – Dit wordt next level, niet meer niet minder!

 

NCT – De zon is rond, de aarde ook, wij zijn warm voor Liquicity Festival 2017!

 

En wat voor een line-up! Liquicity heeft het complete spectrum van het subgenre liquid voor ons weten te scoren en nog veel meer. Van dancefloor tot deep tot mega obscuur, voor iedere bass head wat wils. Zowel bekende headliners, als kleinere ondergewaardeerde namen zijn geboekt voor deze grootse viering van het vloeibare subgenre.

 

Grote namen als: Sub Focus, High Contrast, DJ Marky, Maduk en Dimension zullen het festival headlinen. Verder heeft Liquicity ook een paar pareltjes geboekt die niet vaak in ons land te zien zijn, namelijk buitenkansjes zoals: Logistics, 1991, Utah Jazz en The Vanguard Project.

 

Dj Marky – Mijn eerste keer op Liquicity was op het festival in 2015 en het was een grote verassing. Het is een enorm feest met een grote drum and bass diversiteit zoals: Liquid, soulful, jump-up, en neurofunk. Er is ook veel commotie omtrent het festival in de drum and bass scene.  Dit optreden in 2015 was echt heel speciaal voor mij en ik kan niet wachten om er weer deel van uit te maken.

 

Technimatic – Het is alsof dit festival echt is gemaakt voor de muziek die ons aanspreekt en die wij liefhebben. En niet alleen dat, ook is dit echt een festival vol met alle artiesten waarvan WIJ echt houden! Het is echt een privilege om er te mogen draaien, en wij kunnen niet wachten om wat speciale herinneringen met jullie te maken!

 

(Zie de volledige line-up hier)

 

Wat bijzonder is, is dat het festival niet plaatsvindt in de thuis stad van Liquicity, Amsterdam, maar in recreatiegebied Geestmerambacht, in Noord-Scharwoude. Dit omdat deze locatie ongeveer dezelfde mystieke sfeer heeft als de vorige locatie, het Diemerbos, maar er een camping op loopafstand zit. Kijk dus voordat je vertrekt nog even het meest recente seizoen van camping life terug, want we gaan gezellig ouderwets kamperen!

 

Maduk – Het gaat een intiem festival worden waar de bekende Liquicity sfeer centraal staat. Het leuke van deze locatie is dat de camping onderdeel is van het terrein, je loopt in nog geen 5 minuten van de main stage naar je tent en alles is overzichtelijk. Geen grote mensen massa’s zoals op vele andere weekend festivals. Als je even een biertje wilt halen hoef je niet bang te zijn dat je voor de rest van het weekend je vrienden kwijt bent. Ondanks dat het een intiem festival is, zal Liquicity Festival een van de weinige drum and bass weekend festivals ter wereld zijn, en daar zijn we best trots op.

 

Noord-Scharwoude lijkt misschien ver, maar is eigenlijk maar 50 minuten van Amsterdam verwijderd. Ook is Liquicity een organisatie die logistiek gezien alles prima voor elkaar heeft weten te krijgen. Vanaf Alkmaar Centraal worden er namelijk shuttlebussen ingezet en voor je er erg in hebt sta je los te gaan op het magische festivalterrein!

 

Rameses B – Alles wat ik kan zeggen is dat het een onrealistische plek is om te zijn. Er hangt zoveel liefde in de lucht en ik voel mij net zoveel deel van het publiek, als dat ik plaatjes voor ze draai. Ik houd er echt van om een praatje met iedereen te maken achteraf en ik kan van iedereen zijn gezelschap genieten. Naar mijn ervaring is het het beste festival waar ik ooit heb gedraaid en ik bereik altijd mijn toppunt van geluk als ik er ben.

 

Tevens zullen er deze twee dagen bijzondere sets en back to backs plaatsvinden, waarvan sommige nog nooit eerder vertoond zijn. Voorbeelden van deze b2b’s zijn: Fox Stevenson b2b Feint, Hugh Hardie b2b Whiney, Dualistic b2b Champion en T & Sugah b2b NCT.

 

Een ander voorbeeld van zo’n bijzondere set die is aangekondigd is een speciale yearmix set van Liquicity resident Maduk. Ik vroeg Maduk of hij misschien een tipje van de sluier zou willen geven wat wij daarvan kunnen verwachten.

 

Maduk – 90 minuten met een selectie van tracks uit de afgelopen 5 yearmixes. Ik had het idee al een tijdje, maar doordat we nu twee dagen doen, was het moment perfect om deze speciale set te gaan spelen. Ik heb er erg veel zin in!

 

Wij van DrumandBass.nl hebben in ieder geval ook onwijs veel zin in deze twee innoverende dagen voor drum and bass in Nederland en we kijken er erg naar uit om op het festival zelf ook bezig te gaan zijn op journalistiek vlak.

 

Tickets voor de weekender van Liquicity zijn nog volop beschikbaar, maar wacht niet te lang, want meer dan 70% van alle tickets zijn al weg!

 

See u in the galaxy of dreams!

 

Ticketlink: http://festival.liquicity.com/tickets

Eventlink: https://www.facebook.com/events/160930961054647


Comments

Loading Facebook Comments ...

Reageer met je DrumandBass.nl account: