DrumandBass.nl
Liquicity Festival 2018
Home » Liquicity Festival 2018

Liquicity Festival 2018

Liquicity, in 2008 begonnen als Youtube kanaal om muziek te delen met liefhebbers van liquid drum and bass over de hele wereld. En nu 10 jaar later, organiseren zij het grootste drum and bass evenement van Nederland! Op 20, 21 en 22 juli zullen de poorten van the Galaxy of Dreams weer voor ons opengaan om 2 dagen en 3 avonden weg te zweven op niet alleen de beste liquid die wij van het label gewend zijn, maar ook op het hardere werk binnen het genre. Het terrein zal vrijdag om 17:00 open gaan en die avond is er dan ook meteen een feestavond in the Galaxy (main)stage. Daarna zullen zaterdag en zondag alle stages open zijn.

Programma

Dat Liquicity bij de fans geliefd is, is duidelijk. Er ontstaan hele online communities en de fanbase groeit met de dag. Maar ook onder de artiesten leeft het, daarom vroeg ik een aantal artiesten op de line-up van het festival: beschrijf Liquicity in maar 3 woorden. Over artiesten gesproken, wie kunnen wij allemaal verwachten? Omdat het festival een weekender is heeft Liquicity de keuze gemaakt een hele diverse line-up qua drum and bass te boeken. Uiteraard zal liquid de boventoon voeren met artiesten als: Camo & Krooked, Calibre, LSB, Hybrid Minds en Nu:Tone.

Van het genre dancefloor, dat bij de Liquicity fans steeds meer in de smaak valt, zal ook zeker geen tekort zijn. Denk hierbij aan namen als: Fox Stevenson, Feint, 1991, Maduk, T& Sugah en Polygon. Maar ook voor de liefhebber van de hardere drum and bass sounds zoals neurofunk en jump-up heeft Liquicity hele interessante namen geboekt als: Noisia, The Prototypes, TC, Tantrum desire en Serum. (zie de volledige line-up hier https://festival.liquicity.com/lineup)

Area’s

Het festival zal verdeeld worden over 3 stages: Galaxy, Solar en Lunar. Elke stage heeft een eigen sound die gerepresenteerd wordt. Voor de mensen die niet elke naam op de line-up kennen, hier een algemene beschrijving wat je bij elke stage kan verwachten:

  • Galaxy: De grote namen binnen de drum and bass scene, van softe vloeibare liquid in het begin van de dag opbouwend naar twee knallers van afsluiters op beide dagen.
  • Solar: De stage waar vooral het genre Dancefloor centraal zal staan. Verwacht meezingers, pakkende melodieën en een sound die ervoor is gemaakt om een publiek te laten bewegen!
  • Lunar: Liquid dieper dan de oceaan, veel classics, emotionele melodielijnen en Serum 😉

Behalve deze drie stages zal er ook een geheime stage genaamd Nebula aanwezig zijn waar artiesten van de line-up buiten het drum and bass genre om zullen draaien. Uiteraard kan je op het terrein muziek aanschouwen, dansen en drankjes consumeren, maar er is op het festival nog veel meer te doen. Zo kan je: chillen met je vrienden in hottubs, tekeergaan in een nog grotere ballenbak, zonder lawaai losgaan in de silent disco, volleyballen of, heel educatief, Planet Earth kijken.

Faciliteiten

Verder claimt Liquiciy beter hun best te doen op bepaalde valkuilen van vorig jaar zoals: meer vuilnisbakken en zakken, meer toiletten, een stuk stilte camping, shuttlebussen die recht voor het terrein zullen stoppen, meer beschutte plekken, meer eetkraampjes en meer keuze in het eten en drinken.

Op het festival zal, net zoals vorig jaar, weer betaald worden met LIQ. Dit is geld dat op een pasje gezet wordt aan het begin van het festival en opgewaardeerd kan worden. Zo hoef je bij het bestellen van eten en drinken alleen je pasje voor de scanner te houden en je LIQ gaat automatisch van je pasje af. LIQ is op te waarderen bij bepaalde punten op het festival, maar het zal dit jaar ook mogelijk zijn om dit via je mobiel te doen.

Het festival is net als afgelopen jaar te bereiken door met de trein naar Alkmaar station te reizen en vanaf daar de shuttlebus naar het festivalterrein te nemen.

Quotes

Hoe beschrijven artiesten Liquicity, in 3 woorden?

Danny Byrd:

“Positive funky vibes”

NCT:

“Liefde, samenhorigheid, levensinspiratie”

Camo & Krooked:

“Community, vibe, friendly”

Polygon:

“Inspirerend, motiverend, familie.”

 

Bcee:

“Hugs not drugs”

 

Hybrid Minds:

“Smiles on faces”

 

Rameses B

“Euphoric, Surreal and Conected”

 

Wij van Drum and Bass.nl hebben in ieder geval onwijs veel zin in deze dagen en kijken er al lang naar uit. See you in the Galaxy of dreams!

Meer informatie vind je in de partyagenda of op festival.liquicity.com

Add comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.