DrumandBass.nl
Maztek
Home » Maztek komt keihard met album Warpath

Maztek komt keihard met album Warpath

Maztek geldt al jaren als een van de betere producers in de wereld van drum and bass, en ook zijn dj sets ontstijgen het gemiddelde zeker de laatste tijd vrij ruim. Het was dan ook weer eens hoog tijd voor een album van deze Italiaanse grootheid die tegenwoordig gewoon in Haarlem woont. Ik sprak met Matteo over zijn album Warpath, zijn inspiraties, zijn label 0101 Music, zijn aankomende albumtour en zijn tatoeages.

English version

Je hebt me het album net gestuurd en ik heb er meteen naar geluisterd, en ik moet zeggen dat het echt indrukwekkend is. Waarom wilde je werken met de artiesten die meegewerkt hebben aan dit album?
ankjewel! Ik wilde met sommige van deze artiesten werken, omdat het vrienden zijn of omdat ik al eerder met ze gewerkt heb. Voornamelijk koos ik ze vanwege hun skills en sound. Het was voor mij de eerste keer om met RedPill en MC Mota te werken, en het is echt interessant geweest.

Met wie had je de beste vibe tijdens het maken van al deze collabs?
Sowieso Aeph, haha! We spreken hetzelfde Italiaanse dialect, omdat we allebei uit Rome komen en elk gesprek wat we hebben is een meme!

Wat is je favoriete tune van het album?
Uiteraard ben ik met alles tevreden, maar als ik MOEST kiezen zou ik gaan voor Timeless. 

Het eerste wat we zien als we jou zien zijn je indrukwekkende tatoeages.Welke is je minst favoriete?
Oh dat is echt raar, want ik vergeet altijd dat ze er zijn. Voor mij is het normaal geworden, waar ik vandaan kom heeft iedereen tattoo’s. Ik dacht dat het eerste wat mensen zien als ze me tegenkomen mijn charmes zijn, haha! Elke tattoo die ik heb heeft betekenis en is belangrijk voor me, vooral die van mijn hond op de rechterkant van mijn nek.

Ik heb me laten vertellen dat je best een interessant verhaal hebt over hoe je de wereld van drum and bass binnengerold bent. Kan je me daar wat over vertellen?
Dat is een beetje een lang verhaal. Ik begon als sologitarist in een band toen ik 15 was, waarna ik teknomuziek ging draaien op soundsystems op illegale raves toen ik 19 was, en ben hiermee ook door Europa  gereisd, ook door Nederland. Toen ik 23 was ben ik verliefd geworden op drum and bass dankzij artiesten als Bad Company en Grooverider en de old school jungle sound, en er was voor mij geen weg terug meer.

Je bent ook je eigen label gestart. Waarom heb je dit gedaan en wat wil je ermee bereiken? Wat zijn je visie en missie?
Dat heb ik inderdaad gedaan! Het heet 0101 en mijn missie is om precies te releasen waar ik zelf zin in heb. Dingen die ik tof vind van mezelf én van anderen, als ik hun sound maar tof vind. Ik wil heel graag dichtbij de funk blijven en niet alleen de neuro, en heel veel verschillende stijlen drum and bass uitbrengen. Drum and bass zonder subgenre!

Ongetwijfeld heb je veel dingen gepland staan voor de toekomst. Zo is mij verteld dat je een albumtour en een remix EP aan het plannen bent. Wat heeft Maztek in petto voor ons in de nabije toekomst?
We nemen nu bookings aan voor de albumtour, dit loopt via mijn agent (Steve van Bassic), en deze begint deze maand al. Oostenrijk, Italië, Nederland worden allemaal aangedaan en Let It Roll staat ook op de planning begin augustus, samen met Boomtown Festival.

Het album komt 7 april (vandaag!) exclusief op Beatport uit en de remix EP is ook al zo goed als geregeld met grote namen als Audio, Pythius, Current Value, A.M.C., Inward, Hanzo & Randie onder anderen al op remix dienst. Ik denk dat het echt een enorm project gaat zijn.

Ook ga ik een remixwedstrijd organiseren voor een van de tracks van het album, en de winnaar zal met zijn of haar remix op de EP komen met al deze grote namen!

Mijn persoonlijke favoriet van dit album is Trajectory met Aeph, wat een ongelofelijke beukplaat is dat zeg! Had je een plan voor die track of is het gewoon puur toevallig geëindigd als dodelijk wapen?
We begonnen met 4 tunes tegelijk en werkten ze zo af. Drie ervan, waaronder Trajectory wat echt een dansvloerwapen bleek te zijn, staan nu ook op het album.

Stel je strandt op een onbewoond eiland en je moet één track van Warpath kiezen om 2 weken onafgebroken te horen, welke track zou je dan kiezen als het moest?
Waarom slechts één? Met twee volledige weken op het eiland zou ik gewoon het hele album op loop zetten!

Wat inspireerde je het meest om dit album te maken en wat hoop je dat mensen erover zeggen?
Mijn roots, en de vrijheid om te doen wat ik wil op mijn eigen label zonder te conformeren aan één sound. Ik heb het echt voor mezelf gedaan en om mijn liefde voor produceren te hervinden. Ik hoop alleen dat mensen het album op die manier begrijpen en het net zo tof vinden als ik.

Met wie zou je nog willen samenwerken, en wat komt er allemaal nog uit van je in de nabije toekomst?
Ik heb een release op PRSPCT klaarstaan en een Program release met een remix van mijn oude track Dizzy Step (tot Trajectory mijn favoriete Maztek tune, als je hem niet kent moet je hem echt checken – Elmar) door Skynet en een remix van mezelf van Stuck In Mind van Skynet. Dit komt uit op 27 april.

Ook werk ik aan meer collabs met Aeph, Merikan, Hallucinator en werk ik aan een aantal remixen. Er komen ook wat solotracks aan op andere labels, zoals bijvoorbeeld The Korsakov Compilations Vol. 1 die op 1 september van dit jaar uitkomt. Het wordt weer een druk jaar voor me!

Zijn er nog laatste woorden die je kwijt wilt?

I love you all, thanks for reading and keep rocking!

Bless,

Matt

Luister hier naar de geweldige podcast die Maztek gedaan heeft voor Korsakov met het volledige album Warpath er natuurlijk doorheen gemixt:

// Meer info //
Voor bookings van Maztek, neem contact op met: [email protected]

Volg Maztek:
https://www.maztek.net
https://www.facebook.com/maztekhq

Volg 0101 Music
https://www.0101music.com
https://www.facebook.com/0101Music/

Add comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.