DrumandBass.nl
Mindmapper & Silvahfonk - Napalm EP
Home » Mindmapper & Silvahfonk – Napalm EP

Mindmapper & Silvahfonk – Napalm EP

Mindmapper & Silvahfonk - Napalm EP
Deze samenwerking tussen twee bevriende producers van Nederlandse bodem is hun nieuwste creatieve product in een lange rij van succesvolle collabs. De heren, die vooral diepe en spacy drum and bass maken, hebben zich ook ditmaal weer bewezen en overtroffen.

Openingstrack Seven start met een euforische, maar toch redelijk onheilspellende synth/pad die de opbouw van de track een lekkere vibe geeft. Meteen daarop volgt, vrij onverwacht, direct de drop van het nummer.

De track is minimalistisch, maar door het imposante, rollende drumwerk wordt al snel duidelijk dat deze track een hoop energie naar je voeten zal sturen wanneer je in de club staat. Het perfecte sounddesign van de track en alle losse elementen erin maakt van deze duistere roller een genot voor het oor.

 

Titeltrack Napalm slaat een compleet andere weg in. De drums zijn ritmisch rond de bassline gepositioneerd, waardoor een soort kruising tussen jungle, halftime en 2step ontstaat. De bassline, die grotendeels uit smerige stabs met een hoop sub bestaat, geeft het geheel een zweverige, maar niet minder zware vibe. De zachte, toverachtige synths geven de track een extra dimensie, een waar je makkelijk in weg kan zweven. Een onverwachte switch trekt ons terug in de hardere wereld van drum and bass. Enige puntje van kritiek: de track is overladen met drums, waardoor de aandacht voor de track geleidelijk afneemt. Een breakdown of wat meer dynamiek had de tune geen kwaad gedaan.

 

De laatste original track op de EP heet: The Specialist. De track opent vrij bombastisch met een hoop scherpe, strakke drums en veel spacy geluiden.

De drop wordt ingeleid door een zweverige vrouwenstem en hier en daar een ‘hit’ van een trompet. Dit nummer staat sowieso vol van de verschillende instrumenten en invloeden. Naast de te verwachten digitale synths en patches zijn in deze track onder meer woodblocks, piano’s, contrabassen en een hoop percussie te horen. De jungle-achtige beats zorgen voor een steady vibe en de sub zorgt voor een knallende basis voor een solide track, die veel zalen zeker lekker warm zal draaien.

 

Tenslotte krijgt ook Ed:it nog acte de présence, met zijn remix van Absolution.

Deze track is lekker diep en heeft een unieke snare, snappy en puntig, maar met voldoende impact. De wobbly sub creëert voldoende ruimte voor de zanglijn en de vele percussie hits en de duistere stabs.  Een track die zowel een zaal warm zou kunnen draaien, maar ook niet misplaatst zou zijn tijdens een peak-hour setje.

Goede EP, nog een mooie reden om trots te zijn op de kwaliteiten van onze landgenoten! 😉

// Meer info //
iTunes: https://itunes.apple.com/nl/album/napalm-ep/id1293762687 
Beatport: https://www.beatport.com/release/napalm-ep/2128958
Bandcamp: https://blendits.bandcamp.com/album/napalm-ep

Add comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Advertisement