DrumandBass.nl
Home » Nexus: Wat een Nacht

Nexus: Wat een Nacht

Lasers op Nexus zijn on fleek

Weer naar Nexus. Weer een rare nacht. Weer naar de hoofdstad. Als Rotterdammer blijft het een stap waar ik me overheen moet zetten. Ik zing nu al weken ‘helemaal niets in Amsterdam’, maar dat klopt niet helemaal. Nexus is in Amsterdam!

Om half 11 pak ik de trein en de rit is lang. In mijn rugzak heb ik drinken voor de backstage. Iedereen draagt zijn steentje bij op Nexus. Mijn oortjes in en ik ga de hardere tracks in mijn telefoon af om in de stemming te komen. Ik vind het toch fijner om alleen te reizen onderweg naar een feest waar ik voor moet schrijven. Zo heb ik minder afleiding. De vorige keer Nexus had ik twee uur geslapen en kon ik het allemaal niet aan. Deze keer was ik een stuk beter uitgerust en klaar om te knallen.

Het werd ook knallen. Ik kom binnen en Twan leidt me naar de backstage terwijl Ancient Radius net begint aan hun set. Onderweg zie ik dat er al aardig wat mensen zijn en dat ze allemaal in de stemming zijn voor een feest. Boven in de backstage zie ik wat mensen die ik ken en ik stel me voor aan de rest. Ik drink iets en blijf even lullen. Ik ga naar het balkon met Red Lebanon en we luisteren aandachtig naar de set die bezig is. Hoe je neurofunk beukers kan mixen met halftime tracks zonder de flow van de set te verliezen is me een raadsel, maar deze mannen lukt het. Voor degenen die het niet weten, de mannen in kwestie zijn Baromar en Mr. Multiplex.

Ik wandel een beetje door de zaal en ik check de rokersruimte, die nog steeds te klein is. Een van de weinige nadelen van de Panama. De zaal is uitgerust met goed geluid, een mooie open ruimte en sicke lichten. Aan de andere kant, zo lang hoef je daar niet te zitten. Je bent op een fissa, dansen damn it!

Ik hoor Mr. Multiplex door de microfoon roepen dat hij een nieuwe Shades (Alix Perez X Eprom) track heeft. Daar word ik blij van. Half time is niet altijd even populair, dus ik heb veel respect voor feesten die het met volle overtuiging durven te doen. Ik loop even naar de backstage voor nog een biertje en daar zit hij dan: de man, de mythe, Caspa! Helaas moet hij bijna op en wil hij zich mentaal voorbereiden op zijn set, dus een gesprekje zit er niet in. Hij wordt begeleid naar het podium en het publiek is er klaar voor! Caspa kan beginnen.

Mr. Multiplex en Baromar staan nog even op het podium om bij te komen van hun set. Mr. Multiplex gaat ook nog even MCen natuurlijk. Daarna hebben ze even tijd om met me te praten.

Ancient Radius (Baromar X Mr. Multiplex)

 Mr. Multiplex je bent vaak op Nexus geweest. Waarom blijf je terug komen?

Omdat er een terugkerende familie vibe is die me blijft pakken. Het is family voor me. De eerste keer was die vibe er al en zo lang dat blijft, blijf ik terug komen.

Ancient Radius was ziek hard aan. Hoe kwamen jullie op het idee om samen te werken? En gaan we meer van Ancient Radius zien?

Mr. Multiplex: We gingen een keer samen bij Benchmark Sessions draaien bij UK Bass Radio en de vibe was iets wat we nog nooit eerder hadden gevoeld. Het klikte gewoon zo goed. Baromar belde me en vroeg welke naam hij door moest geven. Het eerste wat in me op kwam was Ancient Radius and the Unbelievable Cyborg Twin. Dat tweede deel hebben we laten vallen, want we vonden allebei dat we Ancient Radius waren. Niemand wilde de Unbelievable Cyborg Twin zijn.

Baromar: Dus we hebben besloten dat we samen Ancient Radius zijn. Ik ben natuurlijk Ancient.

Mr. Multiplex: Doe normaal gek. Dat ben ik.

Baromar: Nee, eikel.

Mr.Multiplex: Mensen bleven maar vragen wie het was, dus Ancient Radius leefde vanaf dat moment. Of we vaker samen gaan draaien hangt af van de demand. Als mensen ons willen horen, dan laten we ons horen.

Baromar, je partner heeft een baard waar je u te zegt. Wanneer step je je beard game up?

Mr. Multiplex: Inderdaad! Zijn beard game is WEAK!

Baromar: No comment

Ik ben absoluut geen dubstep luisteraar, maar zo af en toe ga ik helemaal los op en goeie set. Mijn god, dit was zo’n goeie set. Caspa draaide tegelijkertijd chill en hard. Je wilt dansen en weg spacen in je hoofd. Je wordt meegevoerd door de melodieën en aan de vloer gespijkerd door de drums. Je kan gewoon niet stil staan. Zelfs in gesprek met iemand merk ik dat ik met mijn lichaam mee beweeg. Of ik nu head bang of wobbel van links naar rechts en rechts naar links. Het is goed zo lang ik maar kan bewegen. Het is zeldzaam voor een dubstep dj om dit effect op me te hebben.

Na Caspa was het de beurt aan Rotterdam’s Finest: Nicon. Ik denk dat Caspa me in de stemming heeft gekregen voor dubstep, want dit was fijn. Een stuk meer pit, dan Caspa. Als die set hiervoor niet zo goed was gevallen, dan zou ik dit waarschijnlijk te veel hebben gevonden. Goed gepland van de organisatie. Waar iedereen een beetje aan het zweven en chillen was tijdens Caspa, merkte je dat iedereen op stond en los ging bij Nicon. Het publiek kwam dichter bij het podium en werd een stuk actiever. Ik dus ook. Overal waar ik keek zag ik mensen springen. De banken waren leeg en de rokersruimte een stuk leger.

Nexus verbindt mensen zoals Nokia vroeger deed. Een family vibe heerst er, zoals Mr. Multiplex al zei. Ik heb sinds Liquicity geen feest meegemaakt waar je zo makkelijk met vreemden kan praten. Helaas was er die nacht zo veel te doen (o.a. Major League een paar kilometer verder op in de Melkweg) en was de zaal niet stamp vol. Dat verdiende dit feest wel! Daarom mag je de volgende Nexus absoluut niet missen

Nexus publiek is leuk publiek

Add comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.