30 augustus, 2017

Outlook festival, mijn verwachtingen

gepost door: Marc

Outlook Festival 2017
Outlook festival, mijn verwachtingen: Allereerst ben ik geen journalist/blogger of iets dergelijks dus dit is, naast mijn eerste keer Outlook festival, ook mijn eerste keer dat ik zoiets aanpak, maar ik heb er zin in! (door: Jorrit Postma)

 

Al jaren vertrekken er vrienden, kennissen en collega’s van mij eind augustus begin september naar Kroatië voor dit legendarische festival. En elk jaar weer komen ze met grootse verhalen en een zooi aan ongelofelijke foto’s terug. Zo groots en ongelofelijk dat ik er altijd een beetje sceptisch van wordt; hoe kan een festival nou zo tof zijn, zo’n dikke line-up hebben en toch nog (redelijk) betaalbaar blijven? Dit jaar ga ik het meemaken!

 

Als ik Outlook op Google images opzoek is het bijna bizar hoe mooi de locatie is. De mainstage bijvoorbeeld, is in een oud Amfitheater en wordt door een insane lichtshow vergezeld. Dan heb je een strandstage, waar je met je voeten in het water en een cocktail in de hand kan skanken op je favoriete artiesten. De rest van de stages zijn verstopt door het gehele vooroorlogse fort wat gebouwd is op een schiereiland net buiten Pula. Al met al lijkt het de perfecte locatie voor een festival.

Outlook

 

Waar kijk ik het meest naar uit?

Outlook festival heeft een scala aan drum and bass artiesten waar je U tegen zegt. Naast de grote artiesten als dj Marky, Mefjus en Friction komt ook de underground ruim aan bod. Om even een klein voorbeeld te geven heb je: Kyrist, Shield, Signal (voor ons natuurlijk geen onbekende meer) Randall, Kasra & DLR.

 

Toch zijn dit niet perse de artiesten van de line-up die mij opvallen en waar ik het meest naar uitkijk. Dat komt onder andere, doordat bij ons in Nederland deze artiesten ook veelvuldig aan bod komen op diverse line-ups. Nee, wat mij echt trekt aan deze line-up zijn de jungle / dubwise drum and bass artiesten die je gewoonlijk niet in Nederland te zien krijgt. Neem nou bijvoorbeeld een Fleck. Deze artiest draait al jaren mee in de UK Jungle scene en is gesigned op het label van Ed Solo & Deekline: Jungle Cakes. Voor zover ik weet is deze artiest nog nooit in ons koude kikkerlandje geweest, en als ik het D&B klimaat van Nederland een beetje goed inschat zal dit voorlopig ook niet gebeuren. Daarnaast heb je de jungle legendes Marcus Visionary(!) Benny Page, General Levy, Congo Natty en Shy-FX die voor mij een prominent plekje op mijn persoonlijke time-table innemen.

 

Outlook

 

Maar ga ik dan alleen die reggae zooi checken? Nee natuurlijk niet. Buiten deze artiesten ben ik ook heel erg benieuwd naar de D&B set van My Nu Leng (die normaal garage/house maakt), Dub Phizix & Strategy, Skeptical, Enei (bijna niet te zien buiten zijn land door vliegangst) en Sam Binga.

 

Ik betwijfel het ten sterkste, maar mocht ik hierbuiten nog tijd over hebben gaan de gaatjes opgevuld worden door wat persoonlijke liquid helden zoals Alix Perez, Calibre, Ivy Lab en LTJ Bukem. Zoals je leest zal ik een alles behalve rustig weekje tegemoet gaan in het zonnige Pula/

Uiteraard geven wij jullie ook een kans om mee te genieten. Door middel van drie livestreams gaan we jou het gevoel geven dat je het festival met me mee beleeft. Geef in de comments aan welke 3 artiesten jij gestreamd wilt zien, en wie weet zit jouw favoriet er tussen!


Comments

Loading Facebook Comments ...

Reageer met je DrumandBass.nl account: