7 juli, 2017

Outlook Festival 2017: First Look

gepost door: Elmar

Outlook Festival. Het is een schier idyllische bijeenkomst van liefhebbers van over de hele wereld. De meest fantastische, legendarische artiesten trekken ieder jaar en masse richting het bloedmooie Kroatische dorp Stinjan om daar met tienduizenden gelijkgezinden een ode te brengen aan de soundsystem cultuur. Tijd voor een eerste vooruitblik!

 

Kroatië is om te beginnen echt een parel van een land. Het is niet zomaar dat de hoofdstad van het Game of Thrones universum Westeros, King’s Landing, niet meer is dan een elektronisch opgevoerde versie van Dubrovnik. In het thuisdorp van Outlook, het meer dan 3000 jaar oude Pula, staat een van de oudste colossea op aarde. Maar liefst 20.000 man kwam hier vroeger naar Gladiatorengevechten kijken.

Pula. Prachtig.

Of wat dacht je van het eiland Pag, thuisbasis van Outlook Festival in 2009. Het mysterieuze, rotsachtige, zanderige eiland geeft een soort eeuwenoude vibe af, alsof er vroeger inheemse stammen woonden die de wetenschap tartten en alsof de Verenigde Staten er nog buitenaards leven hebben ontdekt in de jaren 50. 2 uur met de bus vanuit Pula naar Rijeka en van daaruit met de boot naar dit fantastische eiland, waar ze tot op de dag van vandaag de lekkerste lokale wijnen en kazen maken.

Het mysterieuze Pag

En als je dan écht ver wilt gaan in het land, dan is daar nog de “Parel van de Adriatische Zee:” Dubrovnik. Het is niet zonder reden dat in Game of Thrones, een serie wereldberoemd voor haar fenomenale, zinderende locaties, de hoofdstad nergens anders is gevestigd dan in het dorp in het meest Zuidelijke puntje van Kroatië. Het is wel even reizen: er gaan vanaf Rijeka bussen naar Dubrovnik welke er 13 uur over doen. Je kunt natuurlijk ook vliegen, maar dat moet je zelf weten!

Dubrovnik of King’s Landing?

En dan is er natuurlijk nog Outlook Festival zelf. Is er ooit een festival geweest met zó’n unieke locatie, die zó goed aansloot bij de doelgroep en het genre in kwestie? Het Romeinse amfitheater waarin de grote headliners hun kunsten vertonen ligt er zo nodig nog beter bij dan het Colosseum in Rome. De vele bootfeesten (het zijn er bijna 50!!!) hebben stuk voor stuk een beter soundsystem dan in de meeste clubs in Europa. En dat allemaal met maar liefst 16.000 gelijkgestemden.

Het Romeinse amfitheater waar de headliners optreden. Fenomenaal

De komende 2 maanden zullen we veelvuldig vooruitblikken naar Outlook Festival 2017 met interviews, podcasts, livestreams en vele andere toffe artikelen over dit unieke en speciale one of a kind festival in het prachtige Kroatië. Deze glorieuze ode aan de soundsystem cultuur is een van de belangrijkste jaarlijkse evenementen die ook ons prachtige genre in leven houden. Verwacht verder ook tijdens het festival veelvuldige verslaggeving en na het festival een uitgebreide terugblik. Houd het in de gaten!


Comments

Loading Facebook Comments ...

Reageer met je DrumandBass.nl account: