DrumandBass.nl
High Tea
Home » Review: High Tea 02.09.2017

Review: High Tea 02.09.2017

IGH TEA Haarlem
Afgelopen zaterdag, 2 september, bracht ik een bezoek aan High Tea, die na twee 
uitverkochte edities weer terug gingen naar waar het allemaal is begonnen: Patronaat Haarlem! De eerste High Tea die ik bezocht vond dan ook hier plaats, inmiddels zo’n ¾ jaar geleden. Al in de rij heerst er een goede sfeer, ik heb er zin in!

 

Wat High Tea onderscheidt van de andere clubnachten is toch echt wel de gemoedelijke sfeer. Dit komt niet alleen door de muziek, maar ook omdat de zaal zo onwijs gezellig is ingericht. Moe van het dansen? Geen probleem! Op het podium staan twee banken waar je heerlijk kan uitrusten en uitkijkt op een dansende zaal. Ook geeft High Tea startende namen een kans; zo stond Mekkes aan het einde nog even back to back met Priority One en NCT. Artiesten draaien met een lach op hun gezicht.

 

Hoewel het overgrote deel van de line-up bekend staat voor hun drum and bass sets was er zeker veel ruimte voor andere soorten bass muziek: Newgen draaide een future bass set en ik hoorde ook flink wat dubstep voorbij komen. Het hoogtepunt voor mij deze avond was toch wel de laatste set van Priority One, een van de eerste drum and bass artiesten die ik heb horen draaien. Ondanks een kleine technische onderbreking, die door de zaal werd gevuld met vrolijk gezang, was de set hartstikke aan. In juli kondigde hij aan te stoppen:

 

I’ll be playing my final gig in Haarlem for High Tea on the 2nd Sept. The T & Sugah guys were the first people to book for a gig abroad, so it seemed fitting to do one last gig with them. Looking forward to catching you there!”

 

Maar niet getreurd, hij heeft ook aangekondigd verder te gaan met een nieuw project!

En dan natuurlijk nog, niet te missen, de set van T & Sugah zelf. Er werd rijkelijk gestrooid met bootlegs, van Nirvana tot Outkast, banger na banger werd gedraaid. Produceren, draaien en zelfs MC’en, het gaat ze allemaal foutloos af lijkt het wel.

 

HIGH TEA Haarlem
Foto door: Meesterwerk

 

Mekkes, 2e geworden met de dj contest die HIGH TEA hield voor de vorige editie. Helaas niet de winnaar, maar hij draaide er zeker niet minder om! Ik werd aangenaam verrast door de variatie van harde en zachtere tunes.

 

De nacht werd uiteindelijk afgesloten door een back to back van ongeveer iedereen.

Wat ik wel wat minder vond is dat het feest zo kort duurde, van 23:00 tot 4:00. Helaas stopte het feest ook nog eens een kwartier voor de daadwerkelijke eindtijd. Verder hoor ik vaak om me heen dat het een liquid drum and bass feest is, maar hier ben ik het niet mee eens, High Tea is veel meer dan dat, er komen zoveel verschillende stijlen aan bod. Verder big ups naar de venue: vriendelijk personeel en alles was goed geregeld. Ik ben benieuwd naar wat High Tea in de toekomst gaat doen. Blijven ze de kleinere upcoming talenten een kans geven, gaan ze terug naar Amsterdam, worden er juist grotere namen geboekt in de toekomst? We zullen zien!

Add comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Advertisement