DrumandBass.nl
Home » Review: Inversion

Review: Inversion

Op vrijdag 21 juli 2017 bracht ik mijn eerste, tevens lang beloofde, bezoek aan het vrij nieuwe neurofunk feest Inversion dat plaatsvindt in de P60 in Amstelveen. Het feest wordt georganiseerd door dezelfde organisatie als achter het dubstep feest Ignition zit en het is ongeveer acht maanden geleden als een paddenstoel uit de grond geschoten. De verhalen die ik om mij heen hoor zijn altijd erg positief, tijd dus om nu zelf deze avond met een kritische blik te gaan bezoeken!

 

Ik had geen hele hoge verwachtingen van de avond, maar dit komt eigenlijk vooral doordat ik op dit moment in mijn leven niet heel erg meer van neurofunk hou zoals ik er een tijdje geleden van hield. Wel was dit de warm-up voor ‘s werelds grootste drum and bass festival, Let It Roll, wat de lage verwachting toch wel weer deels compenseerde.

 

Mijn eerste indruk van P60 was dat het een vrij normaal poppodium is. Het heeft een echte club sfeer waar zo’n beetje elk muziekgenre thuis zou kunnen passen. Toen ik binnen kwam lopen in de kleine zaal vond ik de sfeer nogal raar. Ik kwam iets later binnen als gepland en Creek stond te draaien. Er werden veel vurige nummers gedraaid, propper liquid en rollers, maar toch ging het publiek niet heel erg los. Er hing er een beetje een awkward sfeertje, zoals in normale clubs waar ze ‘’put your hands up in the air’’ top 40 draaien. Een sfeer waar mensen bang zijn om los te gaan. Zelf denk ik dat dit kwam, omdat er gewoon teveel licht van buiten de zaal binnenkwam en er vrijwel niet was geïnvesteerd in stage design en licht. Mijn eerste indruk was dus niet al te goed, tijd dus om naar de mainstage te gaan.

 

Het moment dat ik de zaal kwam binnenlopen was mijn eerste niet al te beste indruk eigenlijk meteen vervaagd. De organisatie had de hoofdzaal heel tof gemaakt met rechthoekige schermen met daarop geprojecteerde visuals die de hele breedte van het podium in beslag namen. Het zag er heel gelikt en professioneel uit, en het publiek dat in de zaal stond, ging hier wel he-le-maal uit zijn plaat.

 

Inversion
Foto door: Joyce Mars

 

Ik kwam binnen tijdens de set van Hypoxia, waarvan ik eigenlijk nog best kon genieten. Het was vooral beuken, maar er zat wel een soort van rollende vibe in. Hierna kwam de main act van de avond, onze schnitzel etende god Mefjus! Dit is de enige set van de avond die ik helemaal heb bekeken, omdat het gewoon interessant bleef. Ik heb heel erg het idee dat Mefjus zichzelf binnen drum and bass al heeft bewezen en daarom nu meer vrijheid heeft in zijn sets. Buiten zijn welbekende, en tevens zeer geliefde, beukplaten gooide meneer suicide bassline ook heel veel halftime en beats. Twee subgenres waar deze jongeman zeer gelukkig van wordt. Dit was dan ook een van de beter setjes die ik ooit gehoord heb.

 

Hierna kwam Barbarix, een producer waar ik nog nooit van had gehoord. Een lastig ding van dit soort reviews schrijven is altijd dat het heel persoonlijk is. Zelf vond ik deze set totaal oninteressant, eentonig zonder enige vorm van opbouw. Anderen in mijn omgeving claimden echter dat zij dit een van de meest aangename sets in hun leven vonden. Zo zie je maar.

 

Tot slot sloot A-Cray af. Na een rondje door de venue gedaan te hebben ging nu ook de kleine zaal wel lekker los. Ik vond A-Cray behalve een goede booking ook een zeer waardige afsluiter van deze avond. Het ging allemaal net een tandje harder en viezer als de voorgaande dj. Ook draaide A-Cray heel veel nummers die ik nog nooit gehoord had, wat ik altijd als aangenaam beschouw op een feest.

 

Al bij al heb ik deze avond echt optimaal genoten. Ondanks het feit dat ik de volledige neurofunk avondjes toch wel echt achter mij ga laten, mogen alle neuro heads in Nederland echt blij zijn met een avond als Inversion. Een avond die zich toch echt richt op talentvolle namen waar vraag naar is, maar eigenlijk nooit wat mee wordt gedaan. Een hele dikke big-ups naar de mensen van de organisatie, want behalve dat het hele chille gasten zijn, is wat deze heren binnen zo’n korte tijd hebben geflikt binnen de Nederlandse bass scène is best uniek.

 

Elmar had trouwens nog een woordje met een van de leden van de organisatie, namelijk David MT van der Lee.

 

Vanwaar de beslissing om Ignition als aparte organisatie van Inversion neer te zetten?
De reden dat we gekozen hebben voor een aparte organisatie Inversion is, dat we de muziek graag gescheiden houden. Hierdoor kunnen wij ons beter op 1 publiek richten en daardoor veel sickere line-ups neerzetten die helemaal gericht zijn op de mensen van dat genre. Daarnaast kan je niet altijd je ei kwijt als je altijd dubstep en drum and bass moet combineren, bijvoorbeeld als je een crossbreed afsluiter wilt neerzetten.

 

En hoe is dat uitgepakt? Naar welk project gaat de meeste aandacht uit momenteel?
Tot nu toe heeft het redelijk goed uitgepakt. Inversion is al echt zijn eigen fanbase aan het creëren en de hype rondom de events is ook al behoorlijk aanwezig.
Op dit moment gaat de meeste tijd toch wel uit naar het overkoepelende geheel (ION Music). We doen natuurlijk best veel in deze muzieksoort. Denk aan een agency, label, merchandise lijn en natuurlijk alle feesten die we doen. We hebben nu onze genres goed verspreid over een aantal evenementen. Zo hebben we Ignition voor dubstep, Inversion voor drum and bass, Vibations voor de diepe dubstep en Beatz voor de trap-ish beats sound.

 

Waar staan jullie over 5 jaar?
Wat ons heel tof lijkt om te doen is een outdoor event. Denk aan een festival met meerdere stages, met voor elk genre wat we doen een aparte stage. Daarnaast zou het natuurlijk heel tof zijn om een keer een stage te mogen hosten op een festival als Let It Roll of Outlook Festival.

 

Wat zijn jullie favoriete niet EDM tunes?
Onze niet EDM smaken verschillen heel erg, dus een gezamenlijke favoriet kiezen gaat niets worden haha!

 

Wat is de grappigste shit die je op je eigen event hebt meegemaakt?
Dat Signal & Disprove kapsalon hadden besteld en Signal dansend de backstage in kwam lopen met de kapsalon!

 

Wat willen jullie je bezoekers voor ervaring geven?
We willen de bezoekers altijd graag een muzikale en visuele ervaring geven. We proberen altijd innovatief te zijn met de visual setup, zodat het elke keer een verrassing is wat er komt.

 

Waarom moeten mensen naar ignition of inversion komen?
Omdat het gewoon altijd lit is, trust us!

 

Wat willen jullie nog kwijt aan de lezers van dit interview?
Hou onze social pagina’s in de gaten, want er komt heel wat tofs aan!

 

 

Onderstaande twee edities zijn inmiddels aangekondigd en we raden het zeker aan om een keer een Inversion mee te gaan maken. Check onderstaande links voor meer info over de komende edities.

Event 1: Inversion | InsideInfo (Album Showcase), Prolix, Merikan & More

Event 2: Inversion | 1YR Anniversary | Audio & More TBA

 

Add comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.