Jungle & drum and bass DJ studio near Amsterdam
Hospital
Home » Review: Logistics – Electric Sun

Review: Logistics – Electric Sun

Logistics – Electric Sun
Op 25 maart 2016 kwam het nieuwe album van Logistics uit, genaamd Electric Sun. Logistics gaat al een tijdje mee in onze geliefde scène en dit valt dan ook goed te horen aan de kwaliteit van het album. Jungle rollers, diepe liquid, dancefloor en zelfs wat future van hoge kwaliteit staan in dit album centraal.

Wie is Logistics eigenlijk? Matt Gresham is een drum and bass dj/producer uit Cambridge, Engeland. In 2004 tekende Matt een contract met het nu algemeen bekende Hospital Records. Samen met zijn broer Dan Gresham, bekend onder zijn artiestennaam Nu:Tone maakte hij zowel samen (onder de naam Nu:Logic) als solo vele tracks, EP’s en albums. Sinds het tekenen van zijn contract met ons favoriete ziekenhuis is het snel gegaan. In 2006 kwam Logistics zijn debuutalbum uit, genaamd Now More Than Ever. En nu tien jaar later is het alweer tijd voor zijn zesde album, Electric Sun!

Vooroordelen trekken is nou eenmaal iets wat wij als mensen doen. Zo ook bij het luisteren van een nieuw album van een artiest die wij al kennen. Omdat Logistics een van mijn favoriete producers is had ik hoge verwachtingen. Verwachtingen van tracks die zo in elkaar zitten, dat ze meerdere keren kippenvel zullen creëren tijdens het beluisteren. Omdat de euforische melodielijn zo mooi samenloopt met de drums, de diepe bass en de euforische zang. En ja, Logitics did it again met meerdere nummers. Een track die dit bewijst is Take me To Another World. Een track waarbij de titel eigenlijk al genoeg zegt.

 

 

Helaas kan ik dit niet bij elke track zeggen. Ondanks dat eigenlijk alles op gebied van sounddesign en akkoordenschema’s erg strak in elkaar zit, vind ik sommigen tracks echt te cheesy. Ook vind ik dat er in sommigen nummers wat weinig variatie in zit, alsof het nogal snel is afgemaakt. Uiteraard is dit een kwestie van smaak.

Wat ik altijd erg sterk vind van Logistics is de diepe sub bass die zijn producties heel eigen maken. De basslines zijn funky en dansbaar en passen precies goed onder zijn melodieën. Een ander sterk punt aan het album vind ik de variatie in drums. Drums zijn uiteraard dat wat een track dansbaar maakt. Op een track op het album na is alles drum and bass, maar de drums houden het album erg gevarieerd. Er zijn namelijk tracks met halftime drums, breakbeat drums, rollers, downtempo drums (op drum and bass tempo) en uiteraard veel nummers met een fijne liquid drumkit.

Zelf vind ik dat dit album in de goede tijd van het jaar is uitgebracht. Nu de dagen weer langer en warmer worden, veranderd vaak de keuze van muziek hier bij. Dit album klinkt over het algemeen erg zomers, warm en euforisch. Het is een heerlijk elektronisch album om op te zetten bij een dagje relaxen in de zon. Of om op te dansen op een zomerfestival, met de zon recht in je gezicht en je zonnebril op. En aan de albumtitel te zien is het hier ook zeker voor bedoeld!

Electric Sun is een vrolijk album dat zich goed aansluit bij het opklarende weer. Sommige nummers slaan voor mij de plank een klein beetje mis en worden door mij persoonlijk als cheesy en wat saai ondervonden. Terwijl andere nummers mij laten meeslepen naar een andere dimensie. Al bij al raad ik alle vloeibare drum and bass heads zeker aan dit album toe te voegen aan hun collectie!

Electric Sun is nu te koop op oa. iTunes en de Hospital Records website.

Waardering

SlayerSlayerSlayerSlayer(van 5)

Add comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.