DrumandBass.nl
Home » Review: Neurofu*k 16 september

Review: Neurofu*k 16 september

Neurof*ck 16.09.2016
Op 16 september was het na een absentie van 5 jaar eindelijk weer eens tijd voor een nieuwe Neurofu*k. Rauwe sounds in een rauw industrieel pand, precies zoals je neuro hoort te beleven. Ik was erbij voor een sfeerimpressie.

The High Class is ‘t eerste wat ik meekrijg. Hij heeft MC Swift bij en samen draaien ze ‘n lekker setje voor dit tijdstip. Criminal Minds draait lekkere diepe rollers tegen het eind van de set alvorens Signal het overneemt.

De visuals zijn lekker duister in de grote zaal, een beetje alsof je Fallout 3 aan het spelen bent.

Signal begint met een hele heftige diepe roller en het geluid gaat meteen ook aanzienlijk harder. Heerlijk. Floating zero, by far zijn favo tune, klatst hij er gelijk achteraan en hij maakt er echt een rollend fuifje van. Hij gooit hier en daar ook een aantal heftige beats en Dart gaat er goed op mee en Swift haakt op een gegeven moment ook lekker aan. Signal kwam uit het niets, hij zag, en hij overwon de scène binnen no time en staat ‘m hier nu met twee MC’s aan zijn zijde te rocken.

De grote headliner vandaag is DLR. Deze baas stond nog niet heel veel eerder in Nederland dus dachten de mensen bij Neurofu*k van “Nou, laten we die eens even mooi naar ons koude kikkerlandje vliegen”. En zo geschiedde. DLR draait ook echt heerlijk. Z’n tuneselectie is lekker rollend en duister en Gusto pakt die beats aan. Vooral de oude Bad Company rollers schuiven als doorgesmeerde kogellagers de trommelvliezen binnen.

Een hele hoop video-interviews verder hoor ik Malux er nog effe een paar vieze rollers gooien waar je bang van wordt. Eigenlijk kan ik dit over elke artiest wel zeggen, als ik dat niet allang gedaan heb. Om 04.30 zijn we zelfs overgestapt op crossbreed, man wat een avond!

 

Neurof*ck 16.09.2016
MC Dart on the mic

Vanwege de video-items (check DNBNLtv!) is het laatste deel van de avond voor mij een beetje vluchtig gegaan, maar het kan niet anders dan dat de vibes die er al driekwart van de avond waren hier ook in overvloed aanwezig waren.

Eindconclusie? Ik neem m’n pet af voor de organisatie. Ze hebben één ding namelijk enorm goed gedaan. Neurofunk is een duister subgenre van drum and bass dat zich altijd in underground clubs gemanifesteerd heeft. De vieze, donkere, harde en rollende funky vibes vervlochten met heftige beats en breaks passen gewoon perfect bij een grauwe, industriële setting (alleen daarom al zijn avonden als bijvoorbeeld PRSPCT ook keihard, dat is de magie van de Maassilo), en dat is precies wat Neurofu*k biedt. Deze avond is de eerste die ik in Nederland sinds lange, lange tijd meegemaakt heb die neurofunk weer terugbracht naar diens puurste, kaalst en stiekem toch eigenlijk ook wel mooiste vorm: geen fancy lichttechniek, geen chique zalen en marmeren vloeren, maar gewoon een grauw domper pand met een paar honderd échte liefhebbers die samenkomen om een hele avond los te gaan op snerpende snares en beukende breaks.

Chapeau daarvoor!

 

Meer informatie over deze toffe fissa? Volg dan Neurofu*k op Facebook.

Add comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.