DrumandBass.nl
Signal
Home » Dit is: Signal

Dit is: Signal

Signal
Wie de afgelopen tijd niet heeft zitten slapen die heeft zeker weten de naam Signal langs zien komen op een line-up of een release. De producer & dj uit Hellevoetsluis mag dan pas 17 lentes jong zijn, hij heeft zijn muziek al uit mogen brengen op belangrijke labels als Critical Music, Renegade Hardware, Methlab Recordings en Invisible Recordings. Dat doen niet veel mensen hem na!

Wat mij betreft is dat behoorlijk indrukwekkend en ik ben er van overtuigd dat we in de toekomst dan ook nog veel van dit talent gaan horen. Tijd voor DrumandBass.nl dus om hem eens te bevragen.

 

He Jonathan, hoe is het?
Hey Marc! Ik kom net terug van een vakantie, dus het is lekker rustig hier, geen stress. 🙂

Je bent nog niet zo heel lang terug uit Berlijn inderdaad. Hoe was het en wat heb je daar gedaan?
Het was echt tof! Ik heb een week met Disprove aan onze EP gewerkt en ben met hem in Berlijn dingen gaan bezoeken.

Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met drum and bass?
Toen ik nadat ik de Noisia remix van Skrillex (ik was een groot Skrillex fan) – Scary Monsters & Nice Sprites, Noisia opzocht op YouTube 🙂

Hoe is de artiest Signal ontstaan?
Ik begon in 2012 met het produceren van house en dubstep. Nadat ik in aanraking met drum and bass kwam, begon ik dat ook een beetje te doen, waarna ik een soort van duo project startte. Uiteindelijk ben ik in mijn eentje als Signal doorgegaan. 🙂

Je draait lekker vaak en nu al niet meer alleen in Nederland. Daarnaast heb je meerdere releases bij grote labels als Critical, Invisible, en Renegade Hardware op je naam staan en gaat daar ongetwijfeld nog veel bijkomen. Impressive man! Hoe is het voor iemand van 17 om nu al zo lekker te gaan?
Aan de ene kant zijn veel mensen onder de indruk van het feit dat ik maar 17 jaar ben, maar aan de andere kant word ik door veel elitisten niet serieus genomen.

Vertel eens, met wat voor projecten (lees ‘producties’) ben je momenteel bezig?
Een EP met Disprove, collabs met o.a Emperor, Icicle, Current Value, Hybris, Joe Ford, een EP voor Cyberfunk en nog meer!

En wat komt er binnenkort zoal uit?
Een collab met DLR op Dispatch Recording en een remix die ik voor Enei heb gedaan + een solo EP op Critical Music!

Wat is jouw visie op drum and bass en waarom vind je produceren zo leuk?
Ik vind drum and bass produceren leuk, omdat er veel vrijheid is. In andere genres kan je bij verre niet zoveel met alleen je drums al elke individuele track anders laten klinken, drums zijn voor mij het belangrijkste in elke track! Ik houd het meest van drum and bass die tussen diep, minimal en neurofunk zit, zoals bijvoorbeeld Icicle – Arrows, Noisia & Phace – Purpose/Floating Zero/Close Second, Hybris – Transgressor/Mission Creep, Emperor – SMPL en Mefjus – Far Too Close/Distantia.

 

 

Met wat voor hard & software werk je eigenlijk graag?
Ik werk het liefst met FL Studio en Ableton. Ik maak veel gebruik van Native Instruments Massive & FM8, en wil graag Serum onder de knie krijgen! Ik vind ook Vocodex, Trash 2 en Ozone van Izotope heel flex.

Wat hoop je met jouw muziek te bereiken?
Mensen, maar ik maak vooral muziek die ik goed vind klinken. Als anderen dat ook vinden, is dat mooi meegenomen.

Ik las net ergens dat je naast het bezig zijn met muziek ook van koken houdt. Wat vind je echt tof om te maken?
Saoto soep (looking at you, Yuri..), Chow Mein Moksi Meti en andere dingen die ik van mijn moeder, tantes en oma heb geleerd.

En wat zouden we allemaal eens moeten proberen te eten?
Saoto soep en Chow Mein Moski Meti!

Van welke optredens uit de afgelopen tijd heb je extra genoten en waarom?
Fabric, Machtig en Major League. Bij al deze feesten heb ik idolen (Noisia, Dub Phizix, Mefjus, Emperor, Xtrah, Rob Data & Skynet etc…) ontmoet en goed leren kennen (heel belangrijk!).

En naar welke optredens in de (nabije) toekomst kijk je extra uit?
Ik heb drie gigs in Engeland waar ik nog niks over mag zeggen, maar wel erg veel naar uit kijk! Ook speel ik volgend jaar op wat grote festivals. Inversion, Breek en Major League worden natuurlijk ook vet.

Waar staat de artiest Signal over 5 jaar?
Op EDC Las Vegas hoop ik! 😉

Bedankt voor je tijd, nog wat laatst woorden?
Wiskunde is tof!

 

Meer van Signal ontdekken? Hier is zijn Soundcloud en hier zijn Facebook pagina.

Add comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.