22 maart, 2016

Review: Soul Intent – Give me a dub

gepost door: Marc

Soul Intent - Give Me A Dub
Gisteren, maandag 21 maart, bracht het Rotterdamse label Tempo Records een nieuwe plaat uit van de Engelse drum and bass dj,  producer, radio én presentator Soul Intent. Deze nieuwe plaat, getiteld Give me a dub, bestaat uit 3 splinternieuwe tracks van de Engelsman en laat goed horen wat moderne jungle & drum and bass inhoudt.

Alex Judd gaat al sinds zijn 15e levensjaar als de artiest Soul Intent door het leven. Vanaf het jaar 2000 begon hij voor grotere optredens geboekt te worden en 5 jaar later startte hij samen met een paar andere in Nottingham wonende producers het label Dataset. Helaas krijgen zij maar 2 releases van de grond voordat het project stopte. Door het harde werken aan zijn producties en mixdowns viel Soul Intent steeds meer op en werd hij eind 2006 gedraaid door BBC Radio 1. Een paar dagen later draaide dj Flight een andere track van hem en weer iets later pikte Grooverider hem op. Vanaf dat moment ging het balletje rollen en zat er een flinke stijgende lijn in de carrière van Soul Intent.

En nu is daar dus zijn Give me a dub op het Rotterdamse Tempo Records. Zoals eerder gezegd bestaat de release uit 3 verschillende tracks waarvan de titeltrack op de A-kant staat. Dit is een echte keiharde amen track met een meer dan moddervette bassline die in staat is om de zalen in de late uurtjes vol-le-dig te slopen.
De tweede track heet The Dread en is een wat minder explosieve track met een smooth rollend drumpatroon en zware sneaky subbass. Hier en daar bevat de track wat fills met een andere break die zorgt voor een toffe verrassing.
Heaven is de derde en daarmee laatste track van de plaat. De track heeft een wat dromerige emotionele feel door het gebruik van een hele vette, diepe, mannelijke vocal. De live saxophoon van E. past daar dan ook perfect bij en maakt de track helemaal af. Soul Intent heeft de Apache break gebruikt als basis voor de track en door de break compleet te knippen en weer anders te programmeren is een heerlijk ritme ontstaan zonder dat break oud en blikkerig klinkt.

Zoals ik al zei: het is jungle & drum and bass in een modern jasje, een super fijne plaat en zeker 4 slayers waard!

Give me a dub is te krijgen via oa. de website van Tempo Records.

Waardering:

SlayerSlayerSlayerSlayer (van 5)


Comments

Loading Facebook Comments ...

Reageer met je DrumandBass.nl account: