DrumandBass.nl
Unified Cortex
Home » Spotlight: Unified Cortex

Spotlight: Unified Cortex

Unified Cortex
Over een paar dagen zal er een nieuw collectief gericht op bass music gelanceerd worden. Unified Cortex wordt tijdens de DNB XL New Years Eve gepresenteerd en op 1 januari zal het collectief tevens zijn eerste compilatiealbum Contrast gratis uitbrengen.  Maar waar komt dit collectief eigenlijk vandaan en wat drijft de initiatiefnemers achter Unified Cortex? We spraken kort met oprichters Robin en Dimas en kregen een mooie kijkje in hun keuken.

Waar komt die prachtige naam Unified Cortex vandaan?
Robin: Unified Cortex leek ons een goede naam passend bij ons concept rond deze groep. Cortex verwijst hierbij naar het brein waar al onze muziek samenkomt. Dit is een centrale opslagplaats voor al onze creatieve ideeën die we via deze groep kunnen delen en waar iedereen zijn aandeel in kan hebben. Daarnaast willen we ook netwerken samenbrengen en onze internationale opties bekijken via de leden binnen onze groep.

Wie zijn eigenlijk met het idee achter van het collectief begonnen?
Dimas: Robin is op het idee gekomen om zijn netwerk binnen de muziek samen te brengen door middel van social media. De groep was erg goed bezig en gemotiveerd dus we besloten om het concept te verbreden.

Robin: Daar heb ik Dimas ook heel erg bij betrokken, wij waren al begonnen aan een nieuwe alias met producties en ik merk dat Dimas erg gemotiveerd is en een sterke visie op muziek heeft, dus samen zijn we alles uit gaan werken.

Unified Cortex is meer dan alleen een label, het is echt een collectief gericht op bass music. Aanvankelijk startten jullie met het idee om artiesten samen te brengen en innovatieve muziek te creëren. Maar dat is dus niet het enige wat jullie willen gaan doen?
Dimas:  Nee, het collectief richt zich op het hele concept van bass music. Het organiseren van feesten en evenementen plus het opbouwen van een sterke movement waarin iedereen vrij is om te innoveren en de mogelijkheid heeft om te groeien en te creëren.

Wat zijn de voorwaarden waar een artiest aan zou moeten voldoen wil hij of zij het collectief kunnen joinen?
Robin: Wat vooral belangrijk is binnen onze groep, is een open minded instelling waarin iedereen als gelijk wordt beschouwd, er is geen ruimte voor ego. We willen samen op een goede manier samenwerken zodat we het beste resultaat kunnen bereiken. Dus wat er nodig is, is een positieve instelling, passie voor de muziek en een professionele houding tegenover andere producers. Daarnaast eisen we wel dat je iets aan de gehele sound kan toevoegen, we willen stijlen samenbrengen dus originaliteit wordt erg gewaardeerd.

Op welke manier kunnen mensen met dezelfde passie en interesse voor het maken van bass music eventueel met jullie in contact komen?
Dimas: Om met ons in contact te komen kun je ons natuurlijk altijd toevoegen op Facebook. We staan open voor nieuw talent en kijken er naar uit om samen te werken en grenzen te verleggen.

Op oudejaarsavond host Unified Cortex de 2nd room tijdens de DNB XL New years eve party in de Amsterdamse Q-factory Wat hebben jullie voor het publiek in petto?
Robin: Wij presenteren onszelf daar voor het eerst. Dit doen we met een showcase voor één van onze eerste ep’s van een Mexicaanse producer, 3 dj’s uit de UK, een paar van onze beste dj’s en een soundclash tegen de Kapot Skeer crew.

Dimas: De soundclash is een soort van battle tussen de crews waarin iedereen het publiek zo gek mogelijk probeert te krijgen. De crowd kan een strijd verwachten van dj’s die hun crew zo goed mogelijk proberen te representen, dus ik ben zelf heel erg benieuwd naar deze avond!

Unified Cortex launch

Er is ook al een debuutalbum genaamd Contrast klaar. Wat kun je daarover vertellen?
Dimas: Contrast is een jaarlijks concept waarin verschillende artiesten uit ons label collaboreren en het vertegenwoordigt de diversiteit binnen onze movement.

Robin: De focus met Contrast en onze compilaties is niet alleen m dingen binnen het huidige plaatje te bieden, maar om een brede stijl en visie te vertegenwoordigen.

Wanneer komt het album uit?
Dimas: Op 1 januari, wanneer je met je familie verplicht zou moeten kijken naar die verschrikkelijke nieuwjaarsprogrammering kan je dit jaar naar ons nieuwe album luisteren!

Staan er al meer releases klaar om uitgebracht te worden in de nabije toekomst?
Robin: Jazeker, we hebben een hele boel op de planning staan. We willen om de 3 maanden een gezamenlijke compilatie en daartussen losse releases van onze artiesten. gaan uitbrengen. Hier volgt natuurlijk meer info over in de toekomst op onze Facebook pagina!

En verdere plannen voor het jaar 2016?
Robin: We gaan beginnen met onze eerste evenementen opzetten, releases uitbrengen en merchandise op de markt brengen. We willen ons team meer bij elkaar brengen en de eenheid versterken.

Bedankt voor jullie tijd voor dit interview. Nog wat laatste woorden?
Dimas: We hopen natuurlijk zo veel mogelijk mensen te zien bij onze lancering op de DNB XL NYE Party!

Robin: En vergeet niet onze Facebook pagina een like te geven en ons in de gaten te houden, aangezien we een hoop op de planning hebben staan voor de bassheads!

Meer weten? Blijf dan op de hoogte van Unified Cortex en volg ze via Facebook en Soundcloud.

Add comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.