30 april, 2017

State of Mind – Automata EP (incl interview)

gepost door: Jurre

State of Mind - Automate EP
Op 24 april 2017 is de nieuwe EP van de Nieuw-Zeelandse producers Patrick Hawkins en Stuart Maxwell, beter bekend als State of Mind, uitgekomen op ons geliefde beuklabel Eatbrain. Voor degene die de heren nog niet kennen, hun vorige werk is in het kort te definiëren als: zeer kwalitatieve en tevens zeer agressieve neurofunk. Het duo staat daarnaast bekend om hun vele samenwerkingen met Black Sun Empire. Ik had laatst online een klein woordje met de heren over hun nieuwe productie en de verdere vooruitzichten, dus klik of tap snel verder.

Na de vele losse singles die zij de afgelopen maanden hebben uitgebracht is er dan nu na twee jaar weer een EP van de heren uit. De lat ligt, als je hun vorige werk kent, erg hoog, en zo zijn mijn verwachtingen ook.

Hee gasten, hoe gaat het ermee? Jullie nieuwe Automata EP is recent uitgekomen! Zouden jullie mij wat over het proces kunnen vertellen?
Met ons gaat het prima, dankjewel. Ja uiteraard. We hebben de EP gemaakt in een tijdsbestek van ongeveer 6 maanden. Sommige tracks zijn hier in Nieuw-Zeeland gemaakt waar wij wonen, andere in de lucht over de zeeën en vervolgens thuis afgemaakt. Een groot deel van het proces bestond uit een balans tussen tracks vinden, tracks die echt goed bij elkaar passen als een geheel, in plaats van individuele singles.

Dus, zijn jullie tevreden met het eindresultaat?
Ja eigenlijk wel. Als we het niks zouden vinden zouden we het niet uitbrengen uiteraard! We hebben alle tunes van de EP al vaak gedraaid om te kijken of mensen ze waardeerden. Dat ging eigenlijk wel naar wens, dus hopelijk wordt hij goed ontvangen…

Er staan samenwerkingen met Maztek, Jade, Mindscape en Nuklear Mc op. Dat is me het lijstje wel voor een EP. Wat zijn andere artiesten waar jullie in de toekomst graag mee zouden willen samenwerken?
Misschien L33, zijn tunes zijn altijd ziek. Ik speel zijn tunes altijd. Net als Synergy. Ik heb hun echt hoog zitten.

 

 

Wat zijn jullie top 5 Eatbrain tracks?
Shit, ik heb echt geen idee. Ik houd er niet zo van om tracks te luisteren, omdat ik altijd wel weer een vergeet waar ik van houd.

Een paar die ik wel echt tof vind zijn:

L33 – Zealot

Neonlight & Mefjus – Puppet Master

Segment & Concept Vision – Hyperdrive

L33 – Clublife

Disprove – FRQNCS

De zomer voor ons Europeanen licht weer om de hoek. Hebben jullie nog hoogtepunten waar jullie echt naar uitkijken?
Ha, ja ik weet niet zeker of ik dit mag vertellen. Maar laten we het zo zeggen: we hebben heel veel zin om in augustus terug te komen.

Bedankt voor het interview, hebben jullie nog wat laatste woorden?
‘’Your my boy blue’’

State of Mind – Automata EP is nu uit op Eatbrain, dus ga snel naar de website van het label voor meer info of om de EP te kopen.  State of Mind volg je op Facebook of via hun website.


Comments

Loading Facebook Comments ...

Reageer met je DrumandBass.nl account: